Süper Kupa Real Madrid'in

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla'nın karşılaştığı UEFA Süper Kupa maçında gülen taraf 2-0'lık skorla 'Mor Menekşeler' oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CARDIF - Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla'nın Cardiff'te karşılaştığı Süper Kupa maçında gülen taraf 2-0'lık skorla Real Madrid oldu.

Karşılaşmaya hızlı ve daha istekli başlayan taraf Real Madrid oldu. Oyuncu kalitesi ve gücüyle oyunda üstünlük kuran Real Madrid ilk golü yıldız futbolcusu Ronaldo ile buldu. Maçın 30. dakikasında sol kanattan çabuk çıkan Real Madrid'de yıldız futbolcu Bale harika bir orta yaptı. Uzak direkte kendini unutturan Ronaldo, gelen ortaya sert bir vuruş çıkardı ve kaleci Beto'yu avladı. Real Madrid bu golle Süper Kupa'da 1-0 öne geçti.

Kalesinde gördüğü ilk golden sonra oyundan düşen rakibi Sevilla karşısında baskısını arttıran Real Madrid, Ronaldo ve Bale ile kanatları etkili kullanmaya başladı. Real Madrid defansta boş alan bırakan Sevilla yarı sahasına oyunu tamamen yerleştirmesine rağmen kaleci Beto'yu geçemedi ve ilk yarı 1-0'lık skorla tamamlandı. Maçın ikinci yarısında fırtına gibi başlayan taraf yine Real Madrid oldu. Santradan tam 4 dakika sonra sahneye çıkan isim Ronaldo oldu. Sahasından hızlı çıkan Real Madrid'de Kroos ile paslaşan Ronaldo bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sol çaprazdan sert bir şut çıkaran Ronaldo'nun şutuna kaleci Beto müdahele etse bile gole engel olamadı ve Real Madrid 2-0 öne geçti.

İkinci yarının hemen başında kalesinde gördüğü golden sonra oyun disiplininden iyice kopan Sevilla'da teknik direktör Unia Emery'nin yaptığı oyunda yaptığı müdaheleler etkili olmadı ve Real Madrid sahadan 2-0 galip ayrıldı.

İspanya'nın Real Madrid ve Sevilla takımları arasında oynanan UEFA Süper Kupa maçında Madrid ekibinin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldızları ilk kez sahne aldı.  

Galler'in başkenti Cardiff'te oynanan maçta, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid, yeni transferlerinin yer aldığı kadrosuyla görücüye çıktı. Madrid ekibinin İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, Bayern Münih'ten transfer edilen Toni Kroos ile Monaco'dan kadroya dahil edilen Kolombiyalı James Rodriguez'e Sevilla karşısında ilk onbirde şans verdi. 

Dünya Kupası'nda 400 dakika forma giyen 23 yaşındaki Rodriguez, 6 gol atıp, 2 asist yaparken, kupanın en golcü ismi olmuştu. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Kroos ise 7-1 kazandıkları tarihi yarı final maçında Brezilya'ya 2 gol atma başarısını göstermişti. 

Ancelotti, 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan takımın diğer transferi Kosta Rikalı kaleci Keylor Navas'ı ise yedek soyundurdu. İtalyan teknik adam, kaleci tercihini 2000 ve 2002 yıllarında da Real Madrid'in UEFA Süper Kupa maçlarında görev yapan İspanyol file bekçisi Casillas'dan yana kullandı. 

Real Madrid'in 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanan ve 4-1 kazandığı Şampiyonlar Ligi finalindeki ilk onbirinde yer alan Varane ve Khedira, Sevilla karşısındaki kadroda yer bulamadı. 

"Los Galacticos"da, cezalı olan Xabi Alonso, Süper Kupa maçında forma giyemedi. 

Sevilla cephesi 

Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery de yeni transferlerle takviye ettiği kadrosuyla Real Madrid karşısında galibiyet aradı. 

İspanyol teknik adam, takıma transfer döneminde katılan Krychowiak, Suarez ve Vidal'ı ilk onbirde sahaya sürerken, Barbosa ile Liverpool'dan kiralanan Aspas yedek kulübesinde görev bekledi. 

İspanyol ekibinde, Benfica ile oynanan UEFA Avrupa Ligi finali kadrosundan farklı olarak Barcelona'ya giden Rakitic, Moreno ve Mbia kadroda yer almazken, Portekiz ekibine karşı forma giyen Reyes Sevilla karşısında yedek kulübesinde oturdu. 

Moreno kadroda yer almadı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'a transferi gündemde olan Sevillalı futbolcu Alberto Moreno için İngiliz ekibinin 12 milyon sterlinlik transfer ücretini kabul ettiği ve bunun ardından İspanyol sol bekin 18 kişilik kadrodan çıkarıldığı iddia edildi. 

Sevilla Teknik Direktörü Emery, dün düzenlediği basın toplantısında 22 yaşındaki futbolcunun transferiyle ilgili soruya, "Bilmiyorum. Yarın bizimle birlikte olacak" yanıtını vermişti. 

Bale, evinde coşkuyla karşılandı

İki İspanyol ekibinin de ikinci kez müzesine götürmek istediği UEFA Süper Kupa maçının Cardiff'te oynanması Madrid ekibinin yıldız futbolcusu Gareth Bale için karşılaşmayı daha da özel kıldı. 

Cardiff'te 1989 yılında doğan Bale, dün maçın oynanacağı stada gelişinde Galli futbolseverler tarafından coşkuyla karşılanmıştı.  

Futbol kariyerine Southampton'da başlayan Bale, 2007-2013 yıllarında Tottenham Hotspur'da forma giydi ve geçen sezon öncesinde 85 milyon sterlinlik rekor transfer bedeliyle Madrid ekibine gitti.  

Galler Milli Takımı'nın bugüne kadar 44 kez formasını giyen Bale, Cardiff City Stadı'nda 4 kez rakip fileleri havalandırdı. 

Futbolseverler şöleni kaçırmadı 

33 bin kişilik Cardiff City Stadı, karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala tamamen doldu. İki İspanyol ekibinin mücadele ettiği maçı İspanya'dan gelenn çok sayıda futbolsever de tribünden takip etti. 

Karşılaşmayı UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Manchester United'ın eski teknik direktörü Alex Ferguson da tribünden izledi.