Süper Kupa'ya ulaşım ücretsiz

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, taraftarlara ücretsiz ulaşım hizmeti sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM  - Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalini izleyecek taraftarlara ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler yaptığı yazılı açıklamada, maçın oynanacağı 12 Ağustos Pazar günü Erzurum'da adeta ulaşım seferberliği ilan edeceklerini belirtti.

Küçükler, şu bilgileri verdi: "Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarını, maçın yapılacağı stadyuma otobüslerle ücretsiz taşıyacak olan büyükşehir belediyesi, havalimanı ile şehir merkezi arasında da ring seferler düzenleyecek. Havalimanında otobüslerimiz devamlı hazır bekletilecek. Fenerbahçe taraftarları Gürcükapı, Yenişehir TEMA önü ve Menderes Caddesi'nde, Galatasaray taraftarları ise Tebrizkapı, Erzurum AVM ve İstasyon Meydanı'nda toplanacak. Taraftarlarımız için devamlı hizmet verecek yaklaşık 20 otobüsümüz bulunacak. Saat 15.00'ten itibaren ulaşım araçlarımız taraftarlarımızı bulundukları noktalardan alarak karşılaşmanın yapılacağı stada ücretsiz ulaştıracak."
Stada araçla giriş yapılamayacağını ifade eden Küçükler, "Bizim tahsis ettiğimiz kendi otobüslerimizin dışındaki halk otobüsleri ise ulaşım hizmetini ücret mukabilinde verecek. Maç bitiminden sonra sadece misafir taraftarlar ücretsiz taşınacak. Zaten şehrimizdeki tüm ulaşım araçları maç sona erdikten sonra stadyum önünde olacak" dedi.

"Erzurum için önemli bir fırsat"

Ahmet Küçükler, Erzurum'un dünyanın sayılı kış sporları merkezleri arasına girdiğini hatırlatarak, sporun tüm branşlarında merkezi olmaya aday Erzurum için Süper Kupa finalinin önemli bir adım olacağını belirtti. Küçükler, "Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'u özellikle futbol anlamında bir kamp merkezi haline getirme hedefimiz var" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir