Tarih yazmak istiyorlar

İlk maçta Lazio'yu 2-0 yenerek rövanş için büyük avantaj yakalayan sarı-lacivertliler, tarihinde ilk kez yarı finale çıkmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL - UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında 11 Nisan Perşembe günü deplasmanda İtalya'nın Lazio takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa'da tarihinin en büyük başarısına imza atmak istiyor.
İstanbul'da oynanan ilk maçta İtalyan temsilcisini 2-0 yenerek rövanş için büyük avantaj sağlayan sarı-lacivertliler, turu geçip tarihinde ilk kez yarı finale çıkmayı hedefliyor.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde önce Belarus'un BATE Borisov takımını eleyerek ilk kez son 16'ya kaldı, sonra da Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen ekibini saf dışı bırakarak tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi.

En büyük başarısı Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final

Avrupa kupaları tarihinde iki kez yarı final kapısından dönen Fenerbahçe'nin şu ana kadar en büyük başarısı 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynaması oldu.
Çeyrek finalde İngiltere'nin Chelsea takımıyla eşleşen sarı-lacivertliler, rakibine elenerek yarı finale kalamadı.
Brezilyalı teknik direktör Zico yönetimindeki Fenerbahçe, ilk maçta İstanbul'da 2-1 yendiği Chelsea'ye rövanşta 2-0 mağlup oldu ve kupaya veda etti.

Roma'da yarı finale kalamadı

Sarı-lacivertliler, ayrıca 1963-64 sezonu Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda da çeyrek final oynama başarısı gösterdi.
Yugoslav çalıştırıcı Miroslav Kokotovic döneminde Fenerbahçe, çeyrek finalde Macaristan'ın MTK Budapeşte takımı karşısında 3 maç sonunda elendi.
İlk maçta deplasmanda rakibine 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, İstanbul'daki ikinci maçı 3-1 kazanınca o dönemki statü gereği üçüncü ve son maç tarafsız sahada oynandı. Roma'da yapılan üçüncü maçı 1-0 kazanan MTK Budapeşte yarı finale çıktı.

Kocaman da ilk peşinde

Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarında çeyrek final oynatan ilk Türk teknik direktör olan Aykut Kocaman da tarihi başarı peşinde olacak.
Kocaman, Lazio karşısında tur atlanması durumunda sarı-lacivertli takıma yarı final oynatan ilk teknik direktör olarak adını kulüp tarihine yazdıracak.

Avrupa'da daha önce 2 Türk takımı yarı final oynadı

Avrupa kupalarında daha önce 2 Türk takımı yarı final sevinci yaşadı.
Müzesinde UEFA Kupası ve Süper Kupa bulanan Galatasaray, 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ve kupayı kazandığı 1999-2000 sezonunda yarı finalde mücadele etti.
İzmir temsilcisi Göztepe de 1968-69 sezonunda o dönemdeki adı Fuar Şehirleri Kupası olan ve daha sonra adı UEFA Kupası'na çevrilen organizasyonda yarı final oynamıştı.