"Tarihi diziler ata sporlarına ilgiyi artırdı"

GSDF Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Genç, tarihi dizilerin geleneksel sporlara olan ilgiyi artırdığını, bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (GSDF) Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, tarihte yaşananları konu alan dizilerin ata sporlarına ilgiyi artırdığını belirtti.

Genç, "Geçmişimizi, ata sporlarımızı gösteriyorlar. İnsanlarımız, çocuklarımız izliyor. Bu diziler bize de zevk ve şevk veriyor." ifadelerini kullandı.

Genç, "8 yaşında çocuklarımız okçuluk yapıyor. Büyük bir özenti var okçuluğa. Yetişkinler ise yer okçuluğu ve atlı okçuluğa başladı. Atlı okçuluk biraz daha ruhumuzu yansıtıyor." dedi.

Ata sporlarına ilginin artmasından son derece memnun olduklarını dile getiren Genç, yeni dönemde atlı okçulukla ilgili organizasyonlara ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Federasyon olarak 5 bine yakın lisanslı sporcularının bulunduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını vurgulayan Genç, Kırgızistan'da geçen yıl eski Türk sporlarının yer aldığı şampiyona düzenlediklerini, gelecek sene aynı şampiyonayı İstanbul'da organize etmeyi planladıklarını söyledi.