TFF'den 'E-Bilet'le fişleme' iddialarına yanıt

TFF E-Bilet Proje Koordinatörü Kemal Hacıoğlu, E-Bilet uygulamasıyla taraftarların fişleneceği iddiasına cevap verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun gereğince maçlarda uygulanması planlanan elektronik bilet (E-Bilet) projesi, fişlenme tartışmalarının gölgesinde bu hafta hayata geçiriliyor.

Projenin tasarımını gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu E-Bilet Proje Koordinatörü Kemal Hacıoğlu, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun hükümlerinden birinin de elektronik bilet zorunluluğu olduğunu belirterek, "Passolig Kart, bu kapsamda geliştirilmiş bir proje" dedi. 

"Yasaklı taraftara yönelik teknolojik tedbirler olacak"

Passolig Kart ile önceliğin güvenlik olacağını vurgulayan Hacıoğlu, şunları söyledi: 

"Bazı taraftarlardan 'acaba fişleniyor muyuz?' eleştiri geliyor. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bir kulübümüzün standart kombine kartını alırken kişinin verdiği bilgilerden veya uçak biletinde nasıl TC kimlik numarasını, iletişim adresini vermeniz gerekiyorsa; aynı şekilde Passolig Kart'ta bu sınırda bilgiler alınıyor. Hiçbir şekilde fişlenme söz konusu değil. Sadece stada girişi yasaklı olanların tespitine yönelik teknolojik tedbirler var." 

Kartların ücretli olması konusundaki tartışmalara da değinen Proje Koordinatörü Hacıoğlu, "Buna da tepkiler var. Bu kartlarla ilgili çeşitli kampanyalar ve indirimler olacak. Kulüpler bu kartlarla yapılan işlemlerden getiri elde edecek. Dört büyük kulübün kart bedeli 25 liradır. Bunun 17 lirası kartın üstüne logosu basılan kulübün hesabına yansıyacak. Üç çeşit kart olacak. Kredi kartı özellikli olanın yanı sıra isteyen banka kartı özellikli olandan alabilir. Bankayla işlem istemeyen ise ön ödemeli Passolig Kart alabilir" diye konuştu. 
  

Bu konularda ilginizi çekebilir