Türk sporunun geleceği masaya yatırılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği "Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı", Antalya'da yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği "Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı", Antalya'da gerçekleştirilecek. 

Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Belek Maritim Pine Beach Resort Otel'de, 26-29 Ekim tarihlerinde düzenlenecek çalıştayın açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yapacak. Çalıştay kapsamında federasyonların yönetim politikaları, 2016 ve 2020 olimpiyatları tartışılacak.  

Federasyonlar boyutunda Türk sporunun geleceğinin planlanacağı çalıştay, komisyon raporlarının okunmasıyla sona erecek. Komisyon raporları daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından değerlendirilerek, ilgili kurumlarla yapılacak toplantılarda yol haritası olarak kullanılacak. 

"Federasyonların yönetim politikaları" başlığı altında, federasyon seçim sisteminin Türk sporuna etkisi, federasyonların mali ve idari bağımsızlığı, yapılanmanın verimliliği, antrenör yetiştirme ve mevcut antrenör politikaları, hukuki boyutlarıyla federasyonlar, dünyadaki federasyon yapılanma sistemleri, federasyon, kulüp ve sporcu ilişkileri ele alınacak.  

"Olimpiyatlar 2016-2020 ve ötesi" ana teması kapsamında ise olimpiyat hedefleri, Türk sporunun dünyadaki konumu ve yol haritası, olimpik ve paralimpik sporcu yetiştirme politikaları, olimpiyat hazırlık merkezleri, spor kulüplerinin olimpiyat sürecine katkıları, dünyada ve Türkiye'deki ödüllendirme sistemleri ve sporcu destek sistemleri, yüksek performans sporculuğu, doping, yetenek seçimi, performans ölçümü ve değerlendirmesi, 2016 Rio Olimpiyatları için rakip ülkelerin sportif, idari ve mali yönden SWOT analizi gibi konular değerlendirilecek.   

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın evsahipliğinde gerçekleştirilecek çalıştayda, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Bakanlık yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu yöneticileri, spor alanında çalışmaları bulunan akademisyenler, hukukçular, federasyon başkanları, spor kulüp başkanları, spor yazarları ve yorumcuları ile çok sayıda şampiyon sporcu da yer alacak.