'Türkiye kış sporlarında yükselecek'

EYOF 2017 yarışları için Erzurum'da bulunan EOC Başkan Vekili Kocijancic, şehirden ve pistlerin güzelliğinden çok etkilendiğini Türkiye'nin kış sporları alanında üst seviyedeki ülkeler arasında adım adım yerini alacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali için Erzurum'a gelen Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Başkan Vekili Janez Kocijancic, EYOF'un sporcular için adeta bir okul gibi olduğunu söyledi.

EYOF 2017 Erzurum'un düzenleneceği tesisleri gezen Kocijancic, daha önce kentteki tesisler hakkında bilgi aldığını belirterek, "Şehrin, pistlerin ve tesislerin güzelliğinden çok etkilendim. 2011 Universiade'da buradaki iş arkadaşlarım ve atlama kulelerinin hazırlıkları için Slovenya'dan gelen dostlarım bana ne kadar harika tesisleriniz olduğunu ve ne kadar iyi organizasyon düzenlediğinizi anlattı" ifadelerini kullandı.

Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nin çok önemli bir organizasyon olduğuna değinen Kocijancic, EYOF'u genç sporcular için bir okula benzeterek, "bu organizasyonda madalya alanların birçoğu daha sonra olimpiyat oyunlarında madalya kazanabiliyor. Bu yüzden, burası bir nevi olimpiyat oyunları için okul ya da üniversite diyebilirim" dedi.

Türk sporunun başarıları ve gelişiminden oldukça etkilendiğine vurgu yapan Kocijancic, "Türkiye, kayak branşları, artistik patinajda ve diğer kış sporlarında üst seviyedeki ülkeler arasında adım adım yerini almaya başlayacak ve önemli başarılar kazanacak" diye konuştu.

EYOF 2017 Erzurum başlıyorEYOF 2017 Erzurum başlıyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir