Üç büyüklerden 15 Temmuz mesajı

Süper Lig’in üç büyük kulübü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümünde mesaj yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe ve Galatasaray ‘Demokrasinin yanındayız’ mesajı verirken Beşiktaş ’15 Temmuz şehitlerini asla unutmayacağız’ dedi. 

Galatasaray: Darbelerin karşısında, demokrasinin yanındayız

Galatasaray Kulübü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümünde bir açıklama yaparak birlik mesajı verdi.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde "Darbelerin karşısında, demokrasinin yanındayız" başlığıyla yer alan açıklamada, "FETÖ/PDY'nin hain darbe girişimine karşı, 2016'nın 15 Temmuz günü Kuvâ-yi Milliye ruhunu yeniden canlandırdık, Türkiye olarak bir kez daha kazandık, bir kez daha bir ve birlikte olduğumuzu gösterdik. 15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesinde, hainlerin vicdansız saldırılarına karşı demokrasi destanı yazan milletimizi bir kez daha kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, gazilerimize şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş: 15 Temmuz şehitlerimiz asla unutulmayacak

Beşiktaş Kulübünden yapılan 15 Temmuz açıklamasında, "15 Temmuz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anar, asla unutulmayacaklarını yineleriz. Gazilerimize ise bir kez daha şükranlarımızı sunarız." ifadelerine yer verildi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "15 Temmuz 2016 günü Türkiye tarihinde asla unutulmayacak kahramanlık öykülerine tanık olduk. Hain FETÖ terör örgütünün (Fetullahçı Terör Örgütü) darbe girişimine karşı sokaklara dökülen ve devletini canı pahasına savunan halkımız, büyük bir demokrasi sınavı verdi." denildi.

Açıklamada 249 vatandaşın şehitlik mertebesine yükseldiği, 2 bin 193 gazinin olduğu ve FETÖ terör örgütünün acımasızlığını tüm dünyanın gördüğü belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:
"Gözü dönmüş, hainlik içindeki darbecilerin kontrolündeki tanklara karşı duran, ateşlenen mermilere göğüs geren, uçaklardan atılan bombalara, helikopter atışına karşı direnç göstererek seçilmiş hükümetini ve devletini teslim etmeyen halkımız kahramanlık destanı yazdı. İstiklaline pranga vurulmasına izin vermeyen milletimiz ve o gece devletinin yanında duran tüm kamu görevlilerimiz ile iftihar ediyoruz. 15 Temmuz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anar, asla unutulmayacaklarını yineleriz. Gazilerimize ise bir kez daha şükranlarımızı sunarız. Terörü bir kez daha lanetlerken, demokrasinin daima yanında olduğumuzu, her ne şart altında olursak olalım vatanımızı ve istikbalimizi korumaktan asla vazgeçmeyeceğimizi yineleriz."

Fenerbahçe: Demokrasinin yanındayız

Fenerbahçe, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla internet sitesinde "Demokrasinin yanındayız" başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Türk milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanet ile karşı karşıya kaldığı hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

"Üzerlerine askeri üniforma giymiş alçak bir ihanet şebekesinin unsurları tarafından milli orduya ait silahlarla 249 vatandaşımız şehit edilmiş, binlerce vatandaşımız yaralanmış, gazi meclis bombalanmış, halkın iradesi ile seçilmiş parlamenter rejim askıya alınarak yerine bir dikta yönetimi tesis edilmeye kalkışılmıştır. Bu hain kalkışmanın başaktörünün FETÖ/PDY olduğu aşikardır."

"Bu alçak yapı, yıllar içinde yetiştirerek devlet erkine yerleştirdiği örgüt üyeleri vasıtasıyla kanla, irfanla kurulan laik, çağdaş, parlamenter Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik bütünlüğünü yok etmek ve yerine din kisvesi altında bir devlet inşa etmeyi amaçlamıştır. Dinimize ait kutsal kavramlar, bu yapı için sadece amaca ulaşmak için kullanılan bir araç ve büyük kitleleri istismar etmek için başvurulan yoldur. Ne ülkemizin toprak bütünlüğü, ne de devletimizin bekası bu alçak yapının değer verdiği kavramlar değildir. Bunun içindir ki, bu alçaklar tarihte eşi benzeri görülmeyen bir ihanete kalkışmış, milletin namuslarını emanet ettiği milli orduya ait silahları vatandaşlarımıza karşı hayasızca kullanmıştır."

"Büyük bir gururla ve övünçle söylemek isteriz ki, bu alçak yapının son 10 yıllık süreçte tökezlediği ilk olay 3 Temmuz 2011 kumpasına karşı Fenerbahçe taraftarının direnişi ve başkaldırışı olmuştur." denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kulübünün canına, hayatına kasteden bu alçaklara karşı göğsünü siper eden ve adeta duvar ören yüz binlerce Fenerbahçe taraftarı hınca hınç doldurduğu meydanlarda, yollarda, köprü üzerinde bu örgüte ve tetikçilerine başkaldırmış, boyun eğmemiş ve yılmayacaklarını, direneceklerini yüzlerine haykırmıştır. Daha kumpasın ilk gününde başkanıyla, yöneticileriyle, teknik direktörüyle, futbolcusuyla ve milyonlarca taraftarlarıyla eşsiz bir dayanışma örneği gösteren Fenerbahçe taraftarının bu reaksiyonu, dönemin FETÖ üyesi savcıları tarafından da itiraf edilmiş, Fenerbahçe camiasının bu duruşu tarihe altın harflerle geçmiştir. Demokrasiye inanan başka takım taraftarlarının da desteklediği Fenerbahçe direnişi, birçok haklı davaya ilham olmuştur."

"15 Temmuz'da tankların önüne yatan, canı pahasına demokrasinin yanında saf tutarak hainlere geçit vermeyen halkımızın ortaya koyduğu destansı direniş, Fenerbahçe taraftarının birkaç yıl önce FETÖ/PDY'ye karşı göstermiş olduğu reaksiyonun adeta bir izdüşümüdür. Büyük Türk milletinin 15 Temmuz'da demokrasi için, vatan millet için vermiş olduğu mücadele kanla, canla yazılmış bir halk destanıdır. Bu şanlı destanı kanları ile yazan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun bir hayat diliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir