VakıfBank Avrupa'da da yenilgisiz

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yer alan VakıfBank, dördüncü maçında Calcit Ljubljana'yı 3-0 mağlup ederek dörtte dört yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi dördüncü maçında konuk ettiği Slovenya temsilcisi Calcit Ljubljana'yı 3-0 mağlup etmeyi başardı. Türkiye Ligi'nde yoluna kayıpsız devam eden sarı-siyahlılar Avrupa'da da 4'te 4 yaptı. VakıfBank'ta günün en skorer isimleri 15 sayı ile Gözde Kırdar ve 11 sayı ile oynayan Kübra Akman oldu. Ayrıca Robin de Kruijf da 8 sayılık katkıda bulundu.

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yer alan VakıfBank, dördüncü maçında Calcit Ljubljana'yı 3-0 mağlup ederek dörtte dört yaptı. Müsabakaya Çağla, Gözde, Kübra, Sheilla, Anne, Robin ve Ayça (libero) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, oyuna girmekte zorlandığı ilk seti 25-19'la kazanarak 1-0 öne geçmeyi başardı. Sarı-siyahlılar, ilk setin aksine ikinci sette oyuna ağırlığını koydu. Baştan sona üstün götürdüğü seti 25-8 alan VakıfBank, setlerde 2-0'ı buldu. 

VakıfBank, maçın son setini ise 25-17 alarak sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi'nde yoluna 4'te 4 ile devam etti. VakıfBank'ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Gözde Kırdar (15 sayı) ve Kübra Akman (11 sayı) oldu. Ayrıca Robin de Kruijf da 8 sayılık katkıda bulunarak galibiyette önemli rol oynadı. VakıfBank ayrıca bloklarda da rakibine 13-6 üstünlük sağladı.

Şampiyonlar Ligi'nde alınan dördüncü galibiyet sonrası VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Bugünkü maçın kazananı muhteşem taraftarımızdı. Bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza ve bandomuza çok teşekkür ederim. Voleybol oynamak için çok güzel bir atmosfer oluşturdular. Böyle bir ortamda oynadığımız için çok gururluyum. Maç bizim için zor olmadı, iki takım arasında seviye farkı vardı.  Sahada gerekeni yaptık. Şampiyonlar Ligi'nde bu yılı galibiyetle kapattığımız için mutluyuz” diye konuştu.
 
VakıfBank'ın genç orta oyuncusu Kübra Akman ise, “Uzun zamandır böylesine güzel bir atmosferde maç yapmıyorduk. Maça gelen seyircilerimiz, karşılaşmayı çok keyifli hale getirdi. İlk sete biraz donuk başladık ama daha sonrasında istediğimiz her şeyi ortaya koyduk. Bu da oyunu kolay hale getirmemizi sağladı. Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedeflerimiz var ve bu yolda yenilgisiz devam ettiğimiz için mutluyuz” dedi.
 
VakıfBank, B Grubu beşinci maçında evinde Polonya temsilcisi PGE Atom Trefl Sopot'la 20 Ocak 2016 tarihinde oynayacak.