VakıfBank Manisa’dan lider döndü

TBV Birinci Ligi 7.haftasında Vakıfbank, Salihli Belediyesi'ni deplasmanda 3-1 yenerek liderliğini sürdürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Bayanlar Voleybol Birinci Ligi 7. hafta mücadelesinde VakıfBank, deplasmanda Salihli Belediyesi ile karşılaştı. Sarı-siyahlılar, rakibini 3-1 geçerek liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmaya Çağla, Buijs, Melis, Sheilla, Seda, De Kruijf – Gizem(libero) ilk altısıyla başlayan VakıfBank, çekişmeli geçen ilk seti 25-22 alarak 1-0’ı buldu. İkinci sette oyuna ağırlığını koyan sarı-siyahlılar, ilk teknik molaya 8-4 önde girerken ikinci teknik molada da farkı 12 sayıya çıkarmayı başardı. Üstünlüğünü set sonuna kadar koruyan VakıfBank, 25-10 ile setlerde 2-0’ı yakaladı.

Mücadelenin üçüncü seti ise 22-25 ile Salihli Belediyesi’nin oldu ve müsabakada durum 2-1’e geldi. Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü sette, ilk teknik molaya Salihli Belediyesi 7-8 önde girdi. İki teknik molada 16-14’le üstünlüğü ele alan VakıfBank, seti de 25-21 kazandı ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu.

VakıfBank adına Sheilla Castro, 19 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Robin de Kruijf (16 sayı) ve Seda Aslanyürek (12 sayı) de takımın sayı yükünü çeken diğer isimler oldu.

VakıfBank'ın Başantrenörü Giovanni Guidetti Salihli Belediyesi galibiyeti sonrası, “Salihli’de oynamanın zor olacağını biliyorduk, çünkü iyi bir seyirciye sahipler. Bugün iyi oynamadık fakat Çağla’nın tüm maçı oynamasından memnunum. Elbette şans bulamayan diğer oyuncularımız da bu maçta görev aldı. Tüm sezon aynı yedi oyuncu ile oynamak yerine kadromuzdaki tüm isimleri kullanmayı tercih ediyorum” dedi.

Günün başarılı isimlerinden Melis Gürkaynak ise, “Salihli bizim için zor bir deplasmandı, ligin önemli ekiplerinden biri. İyi mücadele ettik, daha iyi mücadele edebilirdik. Yine de kazandığımız için mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Maç ile ilgili bülten, fotoğraflar ve istatistiklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://vakifbanksporkulubu.com/media-kosesi.aspx?pageID=64

 

Bu konularda ilginizi çekebilir