VakıfBank namağlup devam ediyor

Türkiye Bayanlar Voleybol Birinci Ligi 10. hafta mücadelesinde VakıfBank, evinde Çanakkale Belediyesi ile karşı karşıya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Bayanlar Voleybol Birinci Ligi 10. hafta mücadelesinde VakıfBank, evinde Çanakkale Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Burhan Felek Spor Salonu'ndaki mücadeleden 3-0 galip ayrılan VakıfBank, puanını 29'a yükseltti ve 10'da 10 ile namağlup liderliğini sürdürdü. VakıfBank'ta günün en skorer isimleri 15'er sayıyla Kimberly Hill ve Robin de Kruijf oldu. Lonneke Sloetjes de 12 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.
 
Karşılaşmaya Naz, Seda, Melis, Lonneke, Kimberly, Robin – Gizem (libero) ilk altısıyla başlayan VakıfBank,  17-22 geriye düştüğü birinci seti 28-26 almayı başardı. Karşılıklı sayılarla geçen ikinci sette teknik molalara 8-5 ve 16-14 önde giren sarı-siyahlılar, setin sonunda oyuna ağırlığını koydu ve 25-19'la maçtaki durumu 2-0'a getirdi. Müsabakanın üçüncü setinde istediği oyunu sahaya erken yansıtan VakıfBank, farkı setin sonuna kadar korumayı başardı. Üçüncü ve son seti 25-17 önde tamamlayan sarı-siyahlılar, karşılamadan da 3-0  galip ayrıldı.

VakıfBank adına Kimberly Hill ve Robin de Kruijf 15'er sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Lonneke Slootjes (12 sayı) ve Melis Gürkaynak (9 sayı, 5 blok) da takımın sayı yükünü çeken diğer isimler oldu. VakıfBank bloklarda da rakibine 13-3'lük üstünlük sağladı.
 
VakıfBank'ın Başantrenörü Giovanni Guidetti Çanakkale Belediyesi galibiyetinin ardından, “Daha iyi oynayabileceğimiz bir maçtı. Antrenmanlarda  mücadele kalitemiz çok daha fazla oluyor. Sahaya yansıttığımız oyunun seviyesini daha yukarı çekmemiz gerekiyor" dedi.
 
VakıfBank'ın başarılı ismi Kimberly Hill ise, “Her maç en iyi şekilde mücadele etmek için sahaya çıkıyoruz. Bugün de kazanmayı başardık, geliştirmemiz gereken konularda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazandığımız için mutluyum, takım arkadaşlarımı tebrik ederim” diye konuştu.