VakıfBank rekorlar kitabına girdi

Avrupa ve Dünya Şampiyonu VakıfBank, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonunda elde ettiği 73 maçlık galibiyet serisinin ardından “Üst Üste En Fazla Galibiyet Alan Voleybol Takımı” rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçtiğimiz iki sezonda oynadığı 73 maçı yenilgisiz kapatan VakıfBank, Guinness Rekorlar Kitabı’nda girdi. VakıfBank Spor Kulübü’nün başvurusunu değerlendiren Guinness Kurulu, sarı siyahlıların galibiyet rekorunu tescil ederek resmiyet kazandırdı.

VakıfBank Guinness Rekorlar Kitabı’na giren rekor serisinde mücadele ettiği beş kulvarda da yenilgi yüzü görmedi. Rekor Avcıları; 2013 yılında Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupası, Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda namağlup şampiyon olmayı başarmıştı.

11 Mayıs 2012’den 25 Ocak 2014 tarihine kadar tam 624 gün yenilgi yüzü görmeyen sarı siyahlılar bu süreçte üst üste oynadıkları Türkiye Ligi’nde 42, Şampiyonlar Ligi’nde 20, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 4, Türkiye Kupası’nda 6 ve Türkiye Süper Kupası’nda da 1maçı kazanarak kırılması güç bir rekora imza attı. 

VakıfBank’ın dünya rekortmeni unvanına sahip olmasının ardından görüşlerini dile getiren VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren “73 maçlık galibiyet serimizin bir rekor haline gelmiş olması bizi çok sevindirdi. Biz VakıfBank ve Türk voleybolunu yeni şampiyonluklara taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllar ile ilgili planlarımızı ve yatırımlarımızı yaparken, elde ettiğimiz başarıların tescil edilmesi yönündeki güzel haberler bizi teşvik ediyor. Kazandığımız başarıların dünya voleybol tarihine geçmiş olması, emeklerimizin karşılığını almamız adına da oldukça önemli. Bu rekorda emeği geçen tüm oyuncularımızı, teknik ekibimizi, kulüp çalışanlarımızı ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen VakıfBank yönetimi ile taraftarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

VakıfBank’ın Başantrenörü Giovanni Guidetti kırılan rekorun tescil edilmesinin ardından, “VakıfBank ailesi çok özel bir şeyi başardı. Her kulvarda oynadığımız 73 maçın hepsini kazanmayı başardık. Voleybol tarihinde böylesi bir başarı bir daha gelir mi bilmiyorum. Serimizin yanında kazandığımız kupalar da bizler için çok anlamlı. Bu seri boyunca 5 kupayı birden müzemize götürmeyi başardık. Bu başarıda emeği geçen başta VakıfBank ailesi olmak üzere, oyuncularımıza ve teknik ekibimize teşekkür etmek istiyorum. Takım olmanın tüm gereklerini yerini getirerek kırılması güç bir başarıya imza atarak tarihe geçtik” dedi.

73 maçlık serinin başkahramanlarından VakıfBank’ın kaptanı Gözde Sonsırma da” 73 maçlık galibiyet serimizin dünya rekoru olarak kabul edilmesinden dolayı sevinçliyiz. VakıfBank olarak sadece spor tarihine değil rekorlar tarihine de geçmiş olmak gurur verici. Böyle bir takımın kaptanı olduğum için de ayrıca mutluyum. Bu aynı zamanda Türk voleybolu ve Türk kadını için de çok önemli bir gelişme. 73 maç ve 5 kupalık seride emeği geçen takım arkadaşlarımı, yöneticilerimizi, taraftarlarımızı ve VakıfBank ailesini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir