VakıfBank Şampiyonlar Ligi finalinde

Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu VakıfBank, Avrupa Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off turu rövanş müsabakasında RC Cannes’ı altın sette yenerek Final Four’a yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - VakıfBank ilk müsabakada 3-1 devirdiği RC Cannes karşısında 'altın set'le güldü. Rövanş maçında RC Cannes karşısında ilk seti 25-19’ alarak setlerde 1-0’ı bulan VakıfBank, müsabakanın ikinci setini 25-17 ve sonraki seti de 25-22 geride tamamladı ve Cannes setlerde 2-1 öne geçti. Müsabakanın dördüncü seti de 25-22 ile Cannes’ın üstünlüğüyle biterken mücadelede altın sete gidildi. Sarı siyahlılar karşılaşmanın altın setinde toparlanarak üstünlüğünü kabul ettirdi ve seti 15-12 alarak Final Four’a yükseldi. VakıfBank, sonuca Jovana Brakocevic’in 23 sayısıyla gitti. Onu takip eden oyuncular ise Carolina Costagrande (17 sayı) ve Christiane Fürst (15 sayı) oldu. Takımın liberosu Gizem Karadayı’nın sakatlığında forma şansı bulan Gizem Örge ise başarılı oyunuyla dikkat çekti.

“Şampiyon gibi oynadılar”

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, “Takımımı tebrik ediyorum. Çok stresli dakikalarda çok iyi oyun çıkardılar. Bu durumdan memnunum, son dakikalarda şampiyon gibi oynadılar. Bu tip bir galibiyet sonraki maçlar için de itici güç olacaktır. Hazırlık için önümüzde bir ay olacak ve Final Four’a en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir