Van Persie formayı kaptı

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'na yenilgiyle başlayan sarı-lacivertliler, 1 Ekim'de İskoçya deplasmanında Celtic ile karşılaşacak. Yedek kulübesinde olmaktan rahatsız olduğunu dile getiren Van Persie'nin maça ilk 11 başlaması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Grup maçlarına sahasında sürpriz bir şekilde Norveç ekibi Molde'ye 3-1 kaybederek başlayan sarı-lacivertliler, ilk puanlarını Celtic karşısında arayacak.

İskoçya'da gruptaki ilk galibiyetini alarak ilk ikiye girme yarışında geride kalmak istemeyen Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Lazar Markovic ile Josef de Souza, Celtic karşısında forma giyemeyecek. Markovic ayrıca 4 maçlık cezasının sonuncusunu da Celtic maçında çekecek.

Bu sezon Avrupa kupalarında 6. maçına çıkacak sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 2'şer galibiyet ve yenilgi alırken bir kez de berabere kaldı.

Celtic ile Fenerbahçe arasında Glasgow şehrindeki 61 bin kişi kapasiteli Celtic Park'ta TSİ 22.05'te oynanacak maçı Danimarka Futbol Federasyonu’ndan Kenn Hansen yönetecek.

Van Persie ilk 11'e yakın

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında yedek soyundurduğu Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie'yi bu kez ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig'de son iki maça yedek soyunan ve oyuna girer girmez gollerini atan Van Persie, yedek kalmaktan dolayı memnuniyetsizliğini dile getirmişti. Pereira'nın, Celtic maçında forvette Jose Fernandao'nun yerine Van Persie'ye şans vereceği öğrenildi.

Fenerbahçe'nin Celtic karşısındaki muhtemel 11'i şu şekilde:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin (Hasan Ali Kaldırım), Volkan Şen, Mehmet Topal, Meireles, Nani, Diego, Van Persie.

Avrupa'da 196. sınav

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Celtic ile karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında 196. maçına çıkacak. 

Avrupa'da farklı kulvarlarda bugüne dek çıktığı 195 maçın 69'unu kazanan sarı-lacivertli ekip, 88 maçı yitirdi, 38 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı. 

Bu maçlarda rakip fileleri 241 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 300 gol gördü.

Celtic sahasında kaybetmedi

Celtic, bu sezon maçlarını oynadığı Celtic Park'ta maç kaybetmedi.

İskoçya Birinci Futbol Ligi'nde (Premiership) ve Avrupa kupalarında bu sezon sahasında toplam 8 maç oynayan Celtic, 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Avrupa'da seyircisinin önünde oynadığı 3 maçı da kazanan Celtic, ligde ise 4 galibiyet alırken sadece geçen hafta Hearts ile berabere kaldı.