BTSO'nun 'Enerji Ölçüm Laboratuvarı' akredite oldu

Enerji Ölçüm Labaratuvarı, TÜRKAK tarafından akredite edilen Türkiye'nin ilk laboratuvarı unvanını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa (Dünya)

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Verimliliği Merkezi (EVM) içerisinde yer alan Enerji Ölçüm Laboratuvarı, TÜRKAK tarafından akredite edilen Türkiye'nin ilk ve tek laboratuvarı oldu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yeşil Büyüme Projesi kapsamında Bursa sanayisinin verimlilik ve çevre odaklı büyümesini hedeflediklerini belirterek, "Ekonomimizdeki sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için verimlilik odaklı çalışmalara önem vermeliyiz. Üretim ve ihracat kenti Bursa'mızda enerji verimliliği konusunda farkındalığı artırıyoruz. Üretimde verimliliği mutlaka ön planda tutmalıyız. Enerji verimliliği bizleri hedeflerimize ulaştıracaktır" dedi.

BTSO olarak alternatif enerji kaynaklarına ilişkin Ur-Ge ve kümelenme projelerini de hayata geçirdiklerini vurgulayan Burkay, BEBKA'nın da destekleriyle iki yıl önce kurulan EVM'nin sanayi üretiminde verimi artıran hizmetler verdiğini söyledi.

Firmaların enerji verimliliği alanında ihtiyaç duydukları profesyonellerin yetişmesini sağladıklarını söyleyen Burkay, "Odamızın Yeşil Büyüme vizyonuyla hayata geçirdiği EVM, sanayicimizin ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmet veriyor. Firmalarımızın rekabetçiliğine de güç katan merkezimizin TÜRKAK tarafından akredite edilmesi önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bundan sonra merkezimiz, enerji verimliliği odaklı çalışmalarına daha hızlı bir şekilde devam edecek" diye konuştu.