Electrolux sürdürülebilirlik ve gıda için harekete geçiyor

Electrolux, Birleşmiş Milletler’in global hedefleri doğrultusunda 10 milyon İsveç Kronu (SEK) değerindeki yatırımla Electrolux Gıda Vakfı’nı kuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Didem ERYAR ÜNLÜ

Electrolux, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini destekleyen bir yaklaşımla açlık, yetersiz beslenme, gıda artığı ve sorumlu tüketim gibi önemli global sorunlara dikkat çekmeyi hedefliyor.

Electrolux bu kapsamda ilk adım olarak Electrolux Gıda Vakfı’nı hayata geçirerek bu alanda yapılacak girişimler için uzun dönemli bir platform oluşturuyor ve dünya çapındaki çalışanlarını da buna dahil ediyor. Electrolux ilk etapta bu proje için olarak 10 milyon SEK değerinde yatırım yapıyor ve aynı zamanda Feed the Planet organizasyonu çatısı altında global aşçılar derneği olan Worldchefs ve dünyanın en büyük gençlik ağı olan AIESEC ile güçlerini birleştiriyor. Bu iş ortaklığı kapsamında, önümüzdeki yıllarda çok sayıda gıda projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Dünyanın artan nüfusunun sürdürülebilir biçimde beslenmesinin, günümüzün en büyük zorluklarından biri olduğunu ifade eden Electrolux Başkan ve CEO’su Jonas Samuelson şu bilgileri veriyor: “Mutfak aletleri alanında dünya lideri olan Electrolux’ün yemek pişirme ve gıda tüketimi ile ilgili meselelere katkıda bulunmak için sorumlulukları ve fırsatları olduğuna inanıyoruz. Faaliyetlerimizin ve ürünlerimizin etkilerine uzun süredir global bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Şimdi ise, sürdürülebilirliğin kapsamını genişleterek, toplumsal rolümüzü daha odaklanmış bir formata getiriyoruz. Worldchefs ve onun 10 milyon üyesi ile birlikte çalışarak, uzmanlığımızı, profesyonel ağımızı ve global organizasyonumuzu kullanarak yerel topluluklara mümkün olan en büyük katkıyı yapmak istiyoruz.”

Daha iyi gıda tüketimi

Projenin amacı; tüketiciler ve profesyoneller için daha iyi gıda tüketimini ve pişirme alışkanlıklarını teşvik etmek, sürdürülebilir ve sağlıklı gıda alternatiflerini en üst seviyeye çıkartmak ve bir yandan da negatif etkilerin azaltılmasına katkıda bulunmak olarak tanımlanıyor. Bir diğer hedef ise masalarına daha iyi ve besleyici gıdalar koyabilmeleri için ihtiyacı olan insanları desteklemek, sınırlı bütçe ile yemek pişirme hakkında tavsiyelerde bulunmak, iş yerlerinde eğitimler vermek ve sınır tanımayan Worldchefs kanalıyla acil durum anlarında destek sağlamak.

Electrolux Gıda Vakfı tarafından finanse edilecek ilk uygulama Feed the Planet (Gezegeni Beslemek) ortaklığı olacak. Aynı zamanda Electrolux’ün iş birimleri, bu konudaki yerel projeler için vakıftan finansman başvurusunda bulunabilecekler.

Genç gönüllüler katılacak

Günümüzde aşçıların statüsü ve rolleri dikkate alındığında, Worldchefs sağlıklı besin ihtiyacı ve sürdürülebilir yemek pişirme hakkında gündemi belirlemek ve önemli mesajları aktarmak konusunda önemli bir konuma sahip. BM sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanmasında gençliğin katkılarını düzenleyen ve teşvik eden AIESEC, sahada projelerin yönetilmesi için gönüllüler sağlayacak.

Gıda aynı zamanda iklim değişikliğinin de başlıca etkenlerinden biri, bu da Electrolux’ün yeni odaklandığı alanın 2020 itibarıyla karbon salınımını yarıya indirme hedefi ile de bir uyum oluşturduğu anlamına geliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir