Girişimcilik gençler için ciddi bir 'kariyer hedefi' olmalı

Üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla hayata geçirilen Girişimcilik Vakfı, bünyesindeki 80 Fellow’la ikinci yılına devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Didem Eryar Ünlü

Türkiye’de girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, üniversite gençlerine ilham vermek ve onların girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak amacıyla kurulan Girişimcilik Vakfı, ikinci yılına toplam 80 Fellow’la devam ediyor. Bu yıl toplam 30 bin başvuru alan Fellow Programı’na seçilen öğrenciler, ilham veren rol modellerle tanışıyor, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alarak, başkalarının hayatlarına da ilham veriyorlar. 

İlk yılında 6 bin 400 üniversite öğrencisinin katıldığı ve 20 kadın - 20 erkek öğrenciden oluşan 40 Fellow’un seçildiği Fellow Programı’na bu yıl toplam 30 bin başvuru alındı. 30 bin başvuru arasından 28 farklı üniversiteden 50 öğrencinin daha Vakfa katılmasıyla birlikte 40 kadın - 40 erkek öğrenci ile girişimcilik yolculuğu devam ediyor.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir