Türkiye yeşil enerjide 28'inci

Türkiye, Dünya Bankası'nın raporuna göre yenilenebilir enerjide 111 ülke içinde 28'inci oldu. Bu alanda başı çeken Danimarka'yı ise Hollanda ve Almanya izledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Bankası'nın bu yıl ilk defa yayımladığı "Sürdürülebilir Enerji için Mevzuat Göstergeleri" raporuna göre, Türkiye geçen yıl enerjiye erişim, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında gösterdiği performans ile dünya "sürdürülebilir enerji" sıralamasında 111 ülke arasında 23'üncü sırada yer aldı.

Sürdürülebilir enerji sıralaması, ülkelerin enerjiye erişimi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki gelişimlerine göre belirlendi.

Enerjiye erişim alanında 100 tam puan alan Türkiye, enerji verimliliği alanında 65 puanla 24'üncü sırada yer aldı. Yenilenebilir enerji kategorisinde ise 71 puanla dünya genelinde 28'inci oldu.

Böylece, Türkiye geçen yıl sürdürülebilir enerji sıralamasında Rusya, İran, Katar gibi ülkeleri de geride bırakarak toplamda elde ettiği 79 puanla 23'üncü sırada yer aldı.

Danimarka başı çekti

Rapora göre Danimarka, enerjiye erişim, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında yürüttüğü başarılı çalışmalar neticesinde sürdürülebilir enerji alanında 94 puanla birinci sırayı aldı. Danimarka'yı, 91 puanla Kanada ve ABD takip etti.

Enerji verimliliği kategorisinde 88 puanla ABD birinci olurken, onu 86 puanla Danimarka ve Romanya izledi. Yenilenebilir enerjide ise 95 puanla Danimarka başı çekerken, onu sırasıyla 92 puanla Hollanda ve 91 puanla da Almanya takip etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir