Türkiye'de sosyal girişimci sayısı artıyor

Ashoka Vakfı dünya genelinde ve Türkiye’de sosyal girişimcilere destek olma amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Vakıf Küresel Ashoka ağına bu yıl Türkiye’den katılacak dört sosyal girişimciyi dün akşam düzenlediği basın toplantısı ve gala gecesi ile duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Ashoka Vakfı, 33 yıldır çözümü uzun zaman alacak toplumsal sorunlarına etkili ve yaratıcı çözümler getiren sosyal girişimcileri buluyor, onları maddi ve manevi olarak destekliyor ve çözümlerini yaygınlaştırmalarına yardımcı oluyor. 90’ı aşkın ülkede, insan hakları, kalkınma, çevre, sağlık, eğitim, gençlik ve vatandaş katılımı gibi alanlarda çalışan 3 bin 500’e yakın sosyal girişimciyi buluşturan küresel Ashoka ağına bu yıl Türkiye’den dört sosyal girişimci katılıyor. Bu yıl Küresel Ashoka ağına katılan isimler şu şekilde: "Durukan Dudu-Anadolu Meraları, Güney Haştemoğlu-Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, Uygar Özesmi-Good4Trust, Tanfer Dinler-TARSIM Kurcusu".

'Kadın girişimci sayısı, artan girişimci sayısına göre yetersiz'

Sosyal girişimciye destek olma hedefiyle yola çıkan Ashoka'nın düzenlediği basın toplantısında konuşan

Ashoka Türkiye Temsilcisi Zeynep Meydanoğlu, vakfın 1980 yılından bu yana 88 ülkede ve 2011 yılından bu yana da Türkiye’de faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. Meydanoğlu, ellerine geçen verilere baktıklarında kadın girişimci sayısının az, katılımcı sayısının fazla olduğunun bilgisini vererek, sözlerine şöyle devam etti: "Hayatları boyunca yaşadıkları zorlukları fırsata çevirebilmiş, asla pes etmeden çalışmaya devam etmiş ve toplum tarafından tanımlanmış kısıtlayıcı sıfatları dönüştürüp hep sınırların ötesine geçmiş olan kadın girişimcilerimize de destek sağlamaya devam ediyoruz."