Yarının genç liderlerini desteklemek için işbirliği

Unilever ve Yenibirlider Derneği, YBL21 Projesi kapsamında geleceğin liderlerini desteklemek için güç birliği yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Didem ERYAR ÜNLÜ

Unilever ve Yenibirlider Derneği, YBL21 Projesi kapsamında geleceğin liderlerini desteklemek için güç birliği yapıyor. Unilever Türkiye, “gençler tarafından, gençler için” felsefesiyle çalışan Yenibirlider Derneği tarafından yürütülen YBL21 projesinin destekçisi oldu.

Türkiye’nin gelecek nesil liderlerinden oluşan üyelerinin desteği ve tecrübeli danışma kurulunun rehberliğinde çalışmalarını sürdüren Yenibirlider Derneği, ilkini bu yıl başlattığı YBL21 programı kapsamında, başarılı üniversite öğrencilerinin, kendilerini keşfetmelerini ve değişime öncülük edecek nitelikte birer kariyer inşa etmelerini hedefliyor.

Unilever, YBL21 programı kapsamında, öğrencilerin seçilmeleri, geliştirilmeleri ve mentorluk almaları süreçlerine aktif olarak katılıyor. Türkiye genelinde 58 ildeki 123 üniversiteden toplam 3 bin 391 başvuru alan YBL21 Programı kapsamında tüm başvurular, özgeçmiş değerlendirmesi, video mülakat, envanter uygulaması ve yüz yüze mülakatlar olmak üzere dört aşamalı bir değerlendirme sürecinden geçirildi. Süreci başarıyla tamamlayarak Şubat 2016 itibarıyla yarı finale kalan 50 üniversite öğrencisi, Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği 17 Global Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi alanından birini seçerek, iki ay içinde birer sosyal girişim projesi hazırlamakla görevlendirildi. YBL21 kapsamında yarı finale kalan 50 öğrencinin sosyal girişim projelerinin değerlendirilmesinin ardından, YBL21’e katılmaya hak kazanan 21 kişi belirlendi.

Liderlik programı

Faaliyetleri kapsamında yeni projeler ve programlar ile 18-30 yaş arasındaki üniversite öğrencisi ve genç profesyonellere geleceğin liderlik ekolünün bir parçası olma fırsatı sunan Yenibirlider Derneği, Unilever Türkiye’nin de desteğiyle, YBL21 kapsamında finale kalan 21 öğrenci için şu aşamalardan oluşan bir program sunuyor:

► Yurtdışı Stajı:

Seçilen 21 öğrenci, ülkenin ileri gelen büyük firmalarında staj yapmanın yanı sıra bir elçi olarak görevler üstlenerek tecrübelerini online platformlardan paylaşıyorlar.

► “Liderle, Zirveye!” Toplantıları:

Gerçekleştirilecek üç özel buluşmada, YBL21 katılımcıları ile iş dünyasının liderleri bir araya gelerek sosyal aktiviteler, toplantı katılımları, networking etkinlikleri gibi faaliyetler gerçekleştirme fırsatı elde ediyor.

► Liderlik Eğitimi:

Linkage Türkiye iş birliğinde gerçekleştirilecek liderlik eğitimi, üç aylık bir süreçte şirketlerde vaka çözümleri, saha ziyareti, liderlik konuşmaları, mentorluk gibi desteklerle interaktif bir yöntemle YBL21 katılımcılarının yoluna ışık tutuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir