Akıllı fabrika hatayı önceden biliyor

Hugo Boss’un İzmir’deki akıllı fabrikasında süreçleri dijital olarak takip edebilmek ve olası hataları önceden tespit etmek mümkün.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Hugo Boss Tekstil Sanayi tarafından İzmir Serbest Bölgede 1999 yılında kurulmuş olan fabrika, büyük bir dönüşüm geçirerek akıllı fabrika haline geldi. Yaklaşık 3 bin 900 çalışana sahip olan fabrika yılda ortalama 900 bin takım elbise, 2 milyon gömlek ve 550 bin parça kadın giyim üretiyor. Tekstil sektöründe bu denli büyük hacme sahip olan bir üretim tesisinin Endüstri 4.0 yaklaşımı ile dönüşümü ise Hugo Boss Türkiye Genel Müdürü Joachim Hensch’in göreve gelmesi ile başladı. Hugo Boss’da kariyerine terzilik olarak başlayan Hensch, fabrika dönüşümüne liderlik ederken bir yandan da dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Fabrikadaki odasında koca bir duvara kaplayan yenilikçi fikirler, gelişmeler ve yaklaşımları ekibi ile tartışıyor, yol gösteriyor.

Akıllı fabrika

Hugo Boss akıllı fabrikasında dijitalleşme işe alım süreçlerinden itibaren başlıyor. Bir uzak doğu eğitim sınıfı gibi tasarlanan Dojo’da çalışanlar VR, Augmented Reality ve video dersler kullanarak dikim konusunda uzmanlaşıyorlar. Eğitimini tamamlayan operatörler dikim esnasında tüm süreçleri hemen önlerinde bulunan tabletler üzerinden takip ediyorlar. Bu tabletler sayesinde hem dikim işlerini sisteme girerken, hem de o andaki performanslarını görebiliyorlar. Hem bireysel hem de takım olarak performans ölçümü yapılırken, üretim performansına göre prim kazanmış oluyorlar. Hugo Boss akıllı fabrikasında üretim süreçlerindeki RFID tag’ler ile tamire gelen ürünlerin o anda nerede oldukları, akıllı tezgahlarda barkovizyon sayesinde kesim alanlarının kumaş üzerine iz düşümleri ve otomatik ayarlanması, düğmelerin doğru yönde dikilmesi için akıllı robotların kullanılmasına kadar bir dizi otomatikleştirilmiş süreç bulunuyor.

Yapay zeka ile hatalara son

Hugo Boss fabrikasının kendi IT birimi, tesisin ihtiyaç duyduğu tüm çözümleri kendi içerisinde geliştiriyor. Bu geliştirmelerin en ilginci ise yapay zeka çalışmalarından oluşuyor. Yapay Zeka uygulamaları sayesinde, üretimde yaşanabilecek hatalar önceden tespit edilebiliyor. Operatörlerin dikimlerinden ve daha önce yaptıkları hatalardan yola çıkarak tahmin yapan yapay zeka yazılımı, o günkü işlerin hangilerinde hataların yaşanabileceğini önceden tahmin etmeye çalışıyor. Bu tahminler şu anda yüzde 50’nin üzerinde bir doğruluk ile gerçekleştirilmeye başlanmış durumda. Yapay zeka yazılımı aynı zamanda hangi makinaların daha fazla elektrik kullandığı ve hatalardan yola çıkarak parkurdaki olası arızaları da önceden tespit ediyor.

Deneyim hizmete dönüştü

Hugo Boss, bu dönüşümün sağladığı hız ve üretkenliği kendi işletmesinde faydaya çevirirken, bu deneyimden elde edilen sonuçları da Hugo Boss Solutions olarak başka markalara ve işletmelere servis olarak sunuyor. Hugo Boss Solutions, fabrikada gerçekleştirilen bu dönüşümü ve laboratuar gibi kullanarak elde edilen kurumsal dönüşüm, dijital dönüşüm ve süreç iyileştirmeyi diğer işletmelere danışmanlık hizmeti olarak sunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir