Aksesuarda güvenlik ve kalite arayanların tercihiyiz

MURAT YILDIZ

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Uluslararası e-ticaret sitelerinde oldukça popüler olan ve Amazon gibi dünya devi e-ticaret platformları arasında, en çok satan markalar listesinde yer alan Anker, Türkiye’de yerel ofis açarak pazara giriş yaptı. Daha önce teknoloji dünyasında farklı markalarda yöneticilik yapmış olan Cem Bodur, yalnızca Türkiye değil aynı zamanda Orta Asya ülkelerine de liderlik edecek. Cem Bodur ile Anker’in Türkiye’deki faaliyetlerini ve hedefl erini konuştuk.

- Anker Türkiye’ye niçin giriş yapmaya karar verdi? Ve buradaki sorumluluğunuz ne olacak?

Anker global ayak izlerini geliştirirken özellikle gelişmekte olan pazarlama ayrı bir önem veriyor. Özellikle Asya ülkelerindeki başarısının bu ülkelerde de sürdürmek istiyor. 2018 yılında faaliyete başladık ve şu anda 400’e yakın mağazada yer alabilmeyi başardık. Ayrıca çok ciddi iş ortakları ile başarımızı katlıyoruz. Bizim buradaki birinci hedefimiz tüketicinin aksesuar pazarında aklına ilk gelecek olan marka olabilmek. Burada ciddi bir ürün çeşitliliği var ve maalesef tüketiciler markasız ve problemli ürünlerden dolayı sıkıntı yaşayabiliyorlar. Anker’in yurt dışındaki başarısını Türkiye’ye de taşımak istiyoruz. Öte yandan Anker için coğrafi açıdan yakın bölgeyi Türkiye’den yönetmek çok daha cazip geldi. Ayrıca benim daha önce çalıştığım şirketlerde de benzer bir rolüm ve bölgesel sorumluluklarım vardı. Buradaki tecrübelerim de, şirketin bu kararı vermesinde etkili oldu. Dolayısıyla ben şu anda Anker Türkiye ofisi haricinde Azerbarycan, Gürcistan, Ermenistan gibi yakın coğrafyamızdaki ülkelere de liderlik ediyorum.

- Anker’i diğer markarlardan ayıran özellik ne?

Anker için öncelik müşteriler ve cihazlarının güvenliğini garanti altına almak. Bu yüzden Anker 10’dan fazla güvenlik özelliği barındıran MultiProtect protokolünü geliştirmiş. Günümüze powerbank, kablo, adaptör ve oto adaptörü gibi şarj ekipmanları yüzünden birçok kişinin cihazı ya da kendisi zarar görüyor. Öte yandan Anker, Quick Charge , Voltageboost ve Power IQ teknolojileri ile telefonunuz veya tabletiniz için mümkün olan en hızlı ve güvenli şarjı sunuyor. Multiprotect akıllı mikroçip, sizin ve cihazlarınızın güvenliği için 10 ayrı güvenlik önlemi barındırıyor. Kısa devre koruması, Isı kontrolü, Voltaj çıkış koruması, Akım çıkış stabilizatörü, Yüksek akım regülatörü, Pil koruması, Uyku modu, Voltaj giriş koruması, Akım çıkış sınırlayıcısı, Düşük akım koruması gibi güvenlik önlemlerini içerisinde barındırıyor. Diğer tüm ürünlerimizde de bu esas üzerine geliştirmelerimizi yapıyoruz. Tüketicinin ihtiyaçlarına yanıt verecek, daha iyi bir deneyim sunacak ürünleri 500 kişilik bir Ar-Ge ekibiyle geliştiriyoruz. Sahip olduğumuz 297 ayrı patent, inovasyona olan bağlılığımızın önemli bir göstergesi. Elbette bunun faydasını da satışlarda görmüş oluyoruz. Örneğin Powerbank’ler arasında en güvenilir marka olmamız sebebiyle Emirates, Delta, American Airlines gibi dünyanın önde gelen havayolu markaları yalnızca Anker ürünlerini tercih ediyor ve personellerine kullandırıyorlar.

- Geniş bir ürün portföyü var. Bunların hangileri Türkiye pazarında yer alacak?

Anker Innovations çatısı altında yoğun Ar-Ge çalışmalarıyla tasarlanan Anker şarj cihazları, Soundcore kulaklıklar, Eufy akıllı ev aygıtları, Nebula eğlence sistemleri ve Roav araç içi görüntüleme ürünleri Türkiye’de bulunuyor. Bu ürünlerin tamamını Hepsiburada, Amazon Türkiye, Samsung, Turkcell, D&R, Apple Premium Reseller mağazaları ve Teknosa üzerinden tüketicilere ulaştırıyoruz. Ayrıca Türk Hava Yolları ile yaptığımız iş birliği kapsamında Shop&Miles üyeleri, Anker ürünlerini mil ile satın alabiliyorlar.