Artan kurlar ile giriş seviyesine ilgi artacak

MURAT YILDIZ

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Dijitalleşen dünyada kurumların sürekli yeni teknolojileri takip etmeleri ve çalışanlarına bu teknolojileri sunabilmeleri gerekiyor. Tüketiciler ve işletmelerin yeni bilgisayar satın alma süreçlerinde en büyük sıkıntı ise artan maliyetler. Birçok yeni nesil bilgisayarın maliyeti günümüzde 10 bin liralara kadar çıkabiliyor. Ancak giriş seviyesi bilgisayarlar bu işin çözümü olabilir. 35 yıldır Türkiye’de teknoloji ürünleri ve oyun dağıtımı faaliyetleri gösteren Hometech, yeni bilgisayarları ile giriş seviyesi bilgisayar pazarını Türkiye’de yeniden canlandırmaya çalışıyor. İnce, hafif ve uzun pil ömrüne sahip bu yeni notebookların pazarda nasıl konumlandığını ve satış hedefl erini Hometech CEO’su Emir Aral ile konuştuk.

Bir kullanıcı neden giriş seviyesi bilgisayar almalı?

Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu en üst seviye bilgisayar satın almak istiyor. Ancak satın aldıkları bu bilgisayarın özelliklerinin ve gücünün yalnızca yüzde 20’sini kullanıyorlar. Fazladan satın aldıkları özellikler ve performans için bir sürü para ödemiş oluyorlar. Bizim yeni seri ürünlerimiz, insanların ihtiyaç duydukları temel işlevleri yerine getiren ve bunları da küçük ve hafif ebatlara sığdıran modellerden oluşuyor. Yani hem daha az para veriyorsunuz hem de tam ihtiyacınız olan daha yenilikçi özellikler satın almış oluyorsunuz.

Giriş seviyesi notebook pazarında ne durumdayız? Satış beklentileriniz nedir?

Türkiye’de şu anda giriş seviyesi notebook pazarında satışlar, toplam bilgisayar satışlarının yüzde 15’ini oluşturuyor. Ancak bu Afrika’da ya da Doğru Avrupa ülkelerinde yüzde 40’lara geliyor. Bizim hedefimiz bu penetrasyonu yükseltmek. İlk hedefimiz ise bunu yüzde 25’e yükseltmek. Örneğin Türkiye’de en çok satılan işlemci Intel i5 işlemci. Halbuki internette gezinme ve ofis uygulamaları için bunun daha azı yeterli gelebilir. Hometech olarak bizim yerli bilgisayar oyuncuları arasındaki pazar payımız yüzde 10 civarında. Giriş seviyesi yeni ürünlerimiz ile bunu artıracağımıza inanıyoruz.

Bir Hometech notebook ile kullanıcı neler yapabilir?

Öncelikle bilgisayarın hepsi Windows 10 işletim sistemine, Intel işlemcilere ve yüksek performanslı SSD disklere sahip. Bu bilgisayarlar ile aslında tüketicinin yapamayacağı neredeyse hiçbir şey yok. Oyun da oynayabilir, internette gezinebilir, film izleyebilir, ofis işleri ile uğraşabilir ya da öğrenciler ödevlerini hazırlayabilir. Elbette çok yüksek performans gerektiren oyunları oynayamazlar. Depolama alanı biraz kısıtlı gibi görünebilir ancak bunları da dilerse kullanıcı artırabilir ya da harici bellekler kullanabilir. Özellikle artan döviz kurlarından sonra bilgisayar fiyatları çok arttı ve şirketler donanım maliyetlerini biraz daha düşürmek istiyor. Bu aşamada örneğin KOBİ’ler için Hometech bilgisayarlar çok makul bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Bir KOBİ çalışanının sunum yapmak, sahada uzun süreli pil dayanımı ile gezmek, yazı yazıp, Excel dosyaları ile uğraşmak ya da e-postalarını kontrol etmek için gerekli tüm gücü ve özellikleri Hometech bilgisayarda bulması mümkün.

HOMETECH ALFA 700C

Hometech’in yeni piyasaya sürdüğü ürünlerden biri olan Alfa 700C başarılı donanım özellikleri ve uygun fiyatı ile dikkati çekiyor. Notebook’un içerisinde 2.1 Ghz hızında Intel Celeron işlemci, 3GB hafıza ve 32 GB SSD disk bulunuyor. Depolama alnını MicroSD kart kullanarak artırabiliyorsunuz. 13.3 inçlik ekran Full HD çözünürlüğe sahip. Ön tarafında 2 megapiksellik kameraya sahip olan Alfa 700C’nin 2 adet USB 3.0 girişi var.

Bu konularda ilginizi çekebilir