Big Bang 21 milyon TL yatırım ile rekor tazeledi

TEKNO TREND - SELENAY YAĞCI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Dünyanın girişimcilere en fazla kaynak sağlanan etkinliği 'Big Bang Start-up Challenge' bu yıl da rekor fona ulaştı. Başvuran binlerce girişim arasından sıyrılarak, final etkinliğinde sahneye çıkmaya hak kazanan 20 finalist ve fuayede yer alan bazı yarı finalist gruplar ile ikinci tur yatırımlarını alan İTÜ Çekirdek girişimleriyle birlikte 21 milyon TL’lik ödül ve yatırıma ulaşıldı. Final etkinliğinde, binlerce girişim arasından sıyrılarak sahneye çıkmaya hak kazanan 20 teknoloji girişimi; Akıllı Magnet, AkıllıBES, BenzinLitre, Hextech Green, Drivee, Kodeco, FilameX, Hippist, Hyggefood Company, Intenseye, Iltema, Kobaküs, Laska Enerji, Micro-S Biyoteknoloji, Otomazone, Pet- Surfer, Reminis App, Vagustim, watchX-Kodlanabilir Akıllı Saat, Wollox oldu.

Aldıkları ödül miktarıyla ilk üçte yer almaya hak kazanan girişimler, 771.000 TL ile Reminis APP, 437.000 TL ile WatchX-Akıllı Kodlanabilir Saat ve 415.000 TL ile FilameX oldu.

Bu arada geçen yıllarda Big Bang sahnesinde yatırım almış olan bazı girişimler de Big Bang 2018 sahnesinde ikinci tur yatırımlarını aldılar. İkinci tur yatırımını alan bu girişimler toplamda 12 milyon TL’lik bir yatırım miktarına ulaşmayı başardı. Ev sahibi İTÜ ARI Teknokent, beş girişime İTÜ Çekirdek kapalı ofis ödülü, altı girişime ise Innogate ödülü verirken, diğer girişimlere ise İTÜ MAGNET ve açık ofis ödülleri verdiğini duyurdu. Etkinlikte İstanbul Sanayi Odası, Elginkan Vakfı, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Enerjisa Enerji, Allianz, Anadolu Efes, Anadolu Sigorta, ING Bank, TEB, Softtech, Arıkovanı, Koç Finans, 3M Türkiye, Innova ve Vodafone’nun da bulunduğu 40’ı aşkın destekçi, 10 yatırımcı şirket ve yatırımcı ağı ile 2 bireysel yatırımcı da geleceğe odaklanan girişimcilere yatırım ve hibe desteğinde bulundu.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, Türkiye’nin ilk dijital fabrikalarından birini, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde hayata geçireceklerinin de müjdesini verdi. Prototipini üretmek isteyen tüm girişimciler aradıkları çözümü burada bulacaklarını ifade eden Tunçalp, "Ülkemizde şimdiye kadar bir araya gelmemiş bir makine parkını bir araya getiriyoruz. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise İTÜ Çekirdek olarak 2012 yılından beri toplam 1797 girişime ve 4 bin 233 girişimciye destek verdiklerini paylaştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir