Big Bang bu yıl ‘odak'lanacak

Türkiye’nin en iyi girişimcileri 29 Kasım’da Uniq İstanbul’da ‘odak’ temasıyla yatırımcı ve kurumsal şirketlerle buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İTÜ Çekirdek’in dünyada girişimcilere en fazla kaynak dağıtılan etkinliği ‘Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı. Türkiye’nin en iyi girişimcileri 29 Kasım’da Uniq İstanbul’da ‘odak’ temasıyla yatırımcı ve kurumsal şirketlerle buluşacak. İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan ve Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek’in her yıl yeni girişimlerin en iyilerini belirlediği ‘Big Bang Start-up Challenge’da, birbirinden iddialı girişimciler bu yıl yedinci kez kapışacak. Bu yıl enerjiden, giyilebilir teknolojilere, gıda teknolojilerinden, sağlık çözümlerine kadar birçok alanda girişimlerin katılımı dikkat çekiyor.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “ Geçen yıl Big Bang’de girişimcilere, 17 milyon TL’yi aşan bir kaynak ulaştırmıştık. Yeni paydaşlarımız ve büyüyen girişimcilik ekosistemi ile yine büyük bir kaynağı girişimcilerle buluşturmayı hedefl iyoruz” dedi. İşte Big Bang'in bu yılki finalistleri:

AKILLI MAGNET: Tüketicilerin telefonlarına yeni bir uygulama indirmesine gerek kalmadan sadece telefonlarını buzdolabı magnetlerine dokundurarak sipariş verebilmelerini sağlayan IoT çözümüdür.

AKILLIBES: Bireysel emeklilikte akıllı yatırım kararlarına yönlendiriyor.

BENZİNLİTRE: Tüm akaryakıt istasyonlarını güncel fiyatları, doğru lokasyonları ve tesis-içi imkanları ile listeleyerek kullanıcıların tasarruf etmesini ve karar verme sürecini akıllı hale getirmesini sağlayan aynı zamanda dinlenme tesisleri, yol yardım, sigorta teklifi gibi araç sahiplerinin farklı ihtiyaçlarına da çözüm getiren bir uygulama.

HEXTECH GREEN: Sebze yetiştiriciliğine yeni bir devir başlatacak, üreticilerin afetlerden etkilenmeden doğal fideler yetiştirebileceği, tüketicilerin mutfaklarında kendi doğal sebzelerini yetiştirebileceği tarım makinesi üretimi.

DRİVEE : Trafik kazalarını otomatik algılayarak, acil müdahale ekiplerinin olay yerine hızlıca ulaşmasını ve yaralıların hayata tutunmalarını sağlıyor.

KODECO: ECOMOD, modülerplatforma sahip L6/L7e sınıfı elektrikli mini araç...

MIPS: Erkeklerin sperm sağlığını evde ölçmeyi sağlayan cihaz sayesinde erken teşhis ve tedavi takibini rahatlıkla yapmayı sağlıyor.

FİLAMEX: 3 boyutlu yazıcı kullanıcıları başta olmak üzere üretim ile ilgilenen herkesin zevkle kullanabileceği geri dönüşüm odaklı tasarlanmış mini filament üretim makinesi.

HİPPİST : Türkiye'den sanat, dekorasyon, aksesuar ve moda konularında üretim yapan bağımsız tasarımcıların başta İngiltere olmak üzere Avrupa ve Kuzey Amerika pazarında hakettikleri payı alabilmeleri için kurulmuş mikro e-ihracata dayalı bir e-ticaret sitesi.

HYGGEFOOD COMPANY: Bitkisel mikrobesinler ile hayvansal ürünlerin alternatifl erini üretiyor. Bu ürünlerden ilk 13 vitamin, 9 mineral, L-carnitine- KoenzimQ10 içeren yeni nesil havyar hyggefisk.

İNNOYUM: Atık yumurta kabuğu değerlendirilerek, içeriğindeki yumurta zarı tasarlanan makine ile ayrılacak ve eklem sağlığında kullanılan takviye edici gıdanın aktif bileşeni olan doğal/hidrolize yumurta kabuğu zarı tozu ürünü üretilmesi planlanıyor.

İNTENSEYE: Akıllı şehirler, perakende müşteri analizi, ulaşım, trafik izleme ve eğitim sektörlerine yapay zeka tabanlı video analiz servisleri sunuyor.

İLTEMA: Isı yayan tekstillerin geliştirmeye odaklanıyor. KOBAKÜS: Tüm banka hesaplarınızı bir tek platform üzerinde, aynı anda ve yüksek güvenlikle yönetmenizi sağlayan platform.

KÖPÜKLÜ - AKILLI TÜRK KAHVESİ MAKİNESİ: Çekirdek kahveyi öğüterek taze ve lezzetli Türk kahvesi sunan, nesnelerin interneti tabanlı bir Türk Kahvesi Makinesi.

LASKA ENERGY: Kauçuk bazlı atıklardan termo-kimyasal yöntemle değerli ham maddeler ve elektrik enerjisi elde eder.

MİCRO-S BİYOTEKNOLOJİ: Yararlı mikroorganizmalar ile "doğalı" doğalına çevirme, doğa ürünlerinin verimlerini arttırma ve hastalıkları önlemeye odaklanıyor.

OTOMAZONE: Türkiye’nin en büyük pazar paylarından biri olan endüstriyel market yani elektrik, otomasyon ve hammadde malzeme tedariğinde yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.

PETSURFER: Pet sahipleri ile sevgi dolu, güvenilir pet bakıcılarını pazar yeri modeliyle buluşturan Türkiye'nin yeni nesil pet platformu.

PHOENİX: Baca gazından hidrojen eldesi ve yakıt olarak kullanımına odaklanıyor.

REMİNİS APP: Etkinliklerde çekilen fotoğraflarınıza eşsiz yüz tanıma teknolojisi ile anında ulaşmanızı sağlayan platform.

STOKBANKASI: Gıda perakendeciliğinde şirketler arası süreçleri çift taraflı entegrasyon ile yürütülmesini sağlayan online B2B platformu. VAGUSTİM: Migren tedavisinde kullanılan kişisel bir medikal cihaz üretimi.

WATCHX - KODLANABİLİR AKILLI SAAT: Kullanıcıların, ürün kutusu içinden çıkan parçaları basit işlemlerle birleştirerek, kendi akıllı saatini kendisi yaptığı bir kodlama eğitim kiti...

WOLLOX: Interaktif ekran dönüştürücü.

WPORT: Wordpress alt yapısı kullanan web sitelerinizi Android ve IOS uygulamalara dönüştürmenizi sağlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir