Dizüstünde maksimum oyun keyfi

Eylül ayında gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi fuarında ve öncesinde birçok yeni ürün tanıtılacak. İşte bunlardan bazıları.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Murat YILDIZ

Oyunlar artık yalnızca eğlence için değil, profesyonel oyuncular tarafından bir spor olarak da oynanıyor. Hızla büyüyen e-spor sektörü ile birlikte oyuncular için geliştirilmiş özel bilgisayar serileri de giderek artmaya başladı. HP tarafından piyasaya sunulan OMEN X serisi dizüstü bilgisayarlar, bu alandaki en başarılı örneklerden biri.

HP OMEN X, en yeni oyunlar ve özellikle e-spor turnuvalarında ihtiyaç duyulan yüksek performanslı grafikleri ve ham hesaplamalar için gereken gücü sağlayacak bileşenlere sahip. Ancak donanımsal bileşenlerin yanı sıra HP OMEN X, tüm bu bileşenleri optimum kullanabilmesini sağlayan özel bir komuta merkez yazılımı ile birlikte geliyor.

OMEN Komuta Merkezi Yazılımı, kullanıcıların ince ayarlar yapmasına imkan tanıyarak CPU hız artırımını yönetmelerini sağlıyor ve bu sayede donanımdan en üst seviyede performans almalarını mümkün hale getiriyor. Ayrıca bu yazılım, çevrimiçi oyunlarda gecikmeyi azaltmak için oyun ağ trafiğini bir ağ güçlendiricisi ile optimize ediyor ve özelleştirilebilir sistem aydınlatması ile oyunlarda kontrolü oldukça kolaylaştırıyor.

Güçlü donanım

HP Omen X’in kalbinde, Intel'in kilidi açılmış 7. nesil Intel Core i7 CPU'su bulunuyor. Bu işlemciye DDR4-2800'e kadar bellek hız artışı ve test edilmiş profiller için XMP bellek seçenekleri ve 4K çözünürlükte akıcı veya çok oyunculu oyunlar için ideal olan NVIDIA Ge- Force GTX 1080'e kadar hazır hız artırımı yapılabilen grafik işlemciler arkadaşlık ediyor.

Oyunların ve işletim sisteminin çok daha hızlı yüklenebilmesi için RAID0 SSD seçeneği ve hızlı yanıt verme ve büyük depolama kapasitesi için PCIe SSD + HDD depolama seçenekleri bulunuyor.

Güçlü nefes şart

Bu tarz oyuncu bilgisayarlarındaki en büyük sorunlardan biri aşırı ısınmadır. Bu yüzden OMEN X, hava akışını artırmak ve ısı transferini iyileştirmek için GPU ve CPU'dan dört köşeye monte edilmiş radyatör, yüksek performanslı fanlar ve dört adet 3.5 mm ısı borusu ile entegre buhar odacığı da dahil olmak üzere, oldukça başarılı ve üst seviye bir termal yönetim sunuyor.

HP OMEN X, aynı zamanda sanal gerçeklik (VR) oyunlarına da hazır bir donanım olarak dikkat çekiyor. Oyuncuların en büyük sorunlarından ibir olan klavye ayarları ile RGB led ayarları ile kolaylaştırılmış. Tamamen mekanik olan klavyedeki düğmeleri en karanlık odada bile kolayca görmeniz ve özel tuş haritaları oluşturmanız mümkün. HP OMEN X’in, 17 inç büyüklüğünde ve 4K çözünürlüğe sahip bir ekranı var. 120 Hz tazeleme hızına sahip ekran aynı zamanda NVIDIA G-Sync özelliğini destekliyor.

HP OMEN X, ses performansı ile de dikkati çekiyor. Bang Olufsen ile birlikte tasarlanan hoparlörlere ek olarak HP Audio Boost özelliği sayesinde bu hoparlörlere aşırı yükleme yapmadan en üst seviyede ses performansı sunulması sağlanmış. HP OMEN X, oyuncuların ihtiyaç duyabileceği tüm bağlantı seçeneklerine sahip. Üzerinde üç adet USB 3.0 Tip A, iki adet Thunderbolt 3 sertifikalı USB 3.1 TypeC girişe sahip olan OMEN X, HDR desteği olan HDMI 2.0a, Mini Display- Port sayesinde görüntüleri harici monitörlere aktarabiliyor. Ayrıca RJ45 ve çok formatlı medya kartı okuyucusu ile çeşitli oyun aksesuarlarına bağlanabiliyor.