ESET, 'şampiyonluk' ipini göğüsledi

Siber güvenlikte küresel öncü olan ESET, teknoloji pazar analisti Canalys’in ‘EMEA için 2018 Liderlik Matrisi’nde ‘Şampiyon’ (Champion) statüsüne ulaştı. ESET, bu statüye ilk defa layık görülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın önde gelen ABD merkezli teknoloji pazar analiz kuruluşlarından Canalys, Liderlik Matrisi'ni yılda iki kez duyuruyor. Liderlik Matrisi, Canalys'in özgün ‘üretici kıyaslaması’ aracından elde edilen iş ortağı geri bildirimleri, yatırımlar, strateji iyileştirmeleri ve yürütmelerine bağlı olarak her satıcının kanaldaki ivmesini Canalys analistlerinin bağımsız değerlendirmesiyle birleştiriyor.

En yüksek puanları aldı

ESET, şampiyon (Champion) olarak Canalys Üretici Kıyaslaması'nda en yüksek puanları aldı. İş yapma kolaylığını artırmak için kanal süreçlerindeki devamlı iyileştirmeler, programlara yapılan yatırımlar ve ortaklar aracılığıyla cironun sürekli artması gibi konular puanlamada etkili oldu. Şampiyonlar ayrıca kanal modellerine gelecekte sürdürülebilir yatırımlar yaptıklarını da göstermeli. ESET, bu yıl çalışmada yer alan 12 şampiyon arasındaki dört güvenlik üreticisinden biri pozisyonunda. ESET’in aldığı sonuç, bilişim güvenliğinin iş ortakları için yarattığı fırsatı da vurguluyor.

İş ortaklarına sunduğu fırsatlar nedeniyle ödüllendirildi

Şampiyonluğu değerlendiren ESET Türkiye Dağıtıcı Kanalı ve Saha Grup Müdürü Hakan Ünlü, “İş ortaklarımızla işbirliğine değer veriyoruz. Bu ödül, onların da bizimle çalışmaktan memnun olduğunu teyit ediyor. Üst düzey ürünlerimiz ve sağladığımız iş yapma kolaylığı ile hem global düzeyde hem de Türkiye’de iş ortakları ve bayilerimizin büyümesine destek vermekten mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Canalys Baş Analisti Alastair Edwards ise "ESET, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) ortakları tarafından kanala olan bağlılığı ve sağladığı destekten ötürü ödüllendirildi. Canalys Liderlik Matrisi'nde prestijli 'şampiyon' statüsüne ulaşmak, ortaklarının ESET ile çalışmaktan hoşlandığını yansıtıyor” şeklinde konuştu.