Evcil hayvanınıza yakından takip

Teknoloji sayesinde evcil hayvanlarınızı uzaktan takip etmek, onların güvenliğinden emin olmak kolaylaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Murat YILDIZ

Alcatel tarafından piyasaya sürülen MoveTrack, evcil hayvan sahiplerinin özellikle tatil ve gezilerdeki en büyük kabuslarından biri olan kaybolmalarına karşı geliştirilmiş başarılı bir cihaz. Bir SIM kart ile birlikte çalışan Alcatel MoveTrack, cep telefonunuz üzerinden anlık olarak evcil hayvanınızı takip edebilmenize imkan veriyor.

Ürünün tasarımında sağlamlık ve yalınlığa önem verilmiş. Bunu kedi veya köpeğinizin üzerine takacaksınız. Dolayısıyla hem sağlam olmalı, hem de gereksiz düğme kalabalığı olmamalı. Tasarımda dikkati çeken en önemli husus, pürüzsüz, yalın bir kutuya benzemesi. Üzerinde bulunan açma kapama tuşuna küçük dostunuzun yanlışla basması ya da hareket ederken kapatması imkansız. Üzerinde bulunan üç led sayesinde çalışma durumunu net olarak görebiliyorsunuz. Pil durumu, GPS sinyali ve ağ bağlantısının kalitesi bu sayede takip edilebiliyor.

Küçük ama o kadar da değil

Alcatel Movetrack benim gibi kedisi ile yolculuğa çıkan biri için ideal çözümlerden biri. Ancak burada ebatlar önemli. Cinsinin muhtemelen en irilerinden biri olan “Mırmır” için Alcatel Movetrack’i üzerinden taşımak çocuk oyuncağı. Uygun bir tasma ile meseleyi hiç dert etmedi. Köpeklerde de hiçbir sorun olmadan kullanmak mümkün olacaktır. Ancak daha küçük ırklara geldiğimiz zaman, Movetrack’i boyuna asmak mümkün olmayabilir. Bu durumda gövdesine sarmalayabileceğiniz ve hareketleri kısıtlamayan bir kayış kullanılabilir. Yine de çok küçük köpekler ve birçok kedi ırkı için kullanımda sıkıntılar yaşanabilir.

Tam ebatları vermek gerekirse, Alcatel MoveTrack 42 mm x 42 mm ebadında genişliğe, 16 mm kalınlığa sahip bir cihaz. Kendi evcil hayvanınızın boynunda nasıl duracağını bu ölçüler sayesinde tespit edebilirsiniz. MoveTrack ile birlikte gelen yumuşak plastikten kılıf, özellikle boyun kayışları ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Her iki taraftan kayışı geçirdiğinizde düşmesi ya da çıkması neredeyse imkansız bir şekilde evcil hayvanınıza takmış oluyorsunuz.

MoveTrack ile birlikte gelen yumuşak plastikten kılıf, özellikle boyun kayışları ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmış.

Kolay kurulum, kolay kullanım

Ayarlar bu kurulum oldukça kolay. Android ya da iOS cihazlar için App Store ya da Play Store’dan MoveTrack uygulamasını indirmeniz yeterli. MoveTrack içerisine takacağını Sim kart sayesinde 2G bağlantı üzerinden cihaza erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu aşamadan sonra cep telefonunuzdan evcil hayvanınızın nerede olduğunu takip edebilir, konumunu anlık olarak görebilirsiniz. Belirleyeceğiniz özel bir sınırın dışına çıkıldığında uyarı alabilirsiniz. Böylece evil hayvanınız evden ya da sitenizden çok uzaklaştığında anında bildirim almanız mümkün.

MoveTrack şarj için mini USB kablosu ile birlikte geliyor. Üzerinde 470 miliamperlik bir batarya bulunuyor. Bu batarya sayesinde 3 gün boyunca kesintisiz olarak kullanmanız mümkün. Cihazı ise 2 saat içerisinde şarj edebiliyorsunuz. Yani 3 günde, 2 saatlik şarjlar ile kullandığınızda, batarya ömrünü dert edecek bir sorun da kalmıyor. Cihazın toplam ağırlığı ise 33 gram.