Forcepoint yatırımlarını artırıyor

Forcepoint EMEA Bölgesi İş Ortaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Neal Lillywhite, Türkiye’nin kanal yapısının güçlü olduğuna vurgu yaparken, bu etkiyi artırmak için yeni yatırımlara imza atmaya hazırlandıklarını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Forcepoint Türkiye Ülke Müdürü Levent Turan, siber güvenlikte insan faktörü başta olmak üzere, GDPR, KVKK gibi konuların gündemde olduğunu belirtti. Levent Turan, siber güvenlik noktasında şirketlerin yeteri kadar hızlı davranamadığına dikkat çekerek, Forcepoint olarak, bu konuya öncelik verdiklerini kaydetti.

Turan, sundukları İnsan Odaklı Siber Güvenlik Yaklaşımı (Human- Centric Cybersecurity) ve Riske Uyarlanabilir Koruma Yaklaşımı (Risk Adaptive Protection) ve Dinamik Veri Koruma (Dynamic Data Protection) çözümlerinin bu geçiş sürecini kolaylaştırdığını söyledi. Siber güvenlik noktasında öngörülemeyen konularla ilgili önlem almanın çok zor olduğunu gördüklerini ifade eden Levent Turan, “Firmanızın çatısı altında öngöremeyeceğiniz tek bir şey var; insan! Onun dışında tüm makinelerin davranışlarıyla ilgili öngörüde bulunabiliyorsunuz. Bunu şöyle örneklemek isterim: Bir müze düşünün; değerli eserler var. Eserleri korumak için iki yolunuz olacak. Ya kapıyı kilitleyip herkesin o eserlere ulaşmasını engellersiniz ya da kapıyı açıp eserlerin önüne güvenlik şeridi çekip, kamera koyarsınız, girenlerin bilgi alması ve nasıl davranması gerektiğiyle ilgili kulaklıkları koyarsınız. Böylece hem insanlar o bilgi özgürlüğüne erişir hem de siz mevcudu korumaya devam edersiniz. Siber güvenlik de böyle bir şey. Ancak bunu yaparken, herhangi bir şey anormal gittiğinde bunun sebebinin ne olduğu kuşkusuz hepimizin sorduğu soru olacaktır. Siber güvenlik sorununda X yazılım zarar verse dahi burada önemli olan bu yazılıma kimin izin verdiği... Çünkü insan çalıştırmadığı sürece, yapınızda çalışan hiçbir şey yoktur. Dolayısıyla anlamlı sonucu görebilmek için bunların hepsini bir referans noktası altında toplamamız lazım. Biz bunu yapıyoruz. Sisteminizdeki tüm veri kaynaklarını analiz ediyoruz. Bütün altyapınızda kullandığınız veri kaynaklarını çalışanlarınızın kimlikleri altında topluyoruz ve cihazların davranış içeren log’larını toplayarak, bunları onu kullanan insanların kimlikleri altında refere ediyoruz” dedi.

EMEA Bölgesi Satış Mühendisliği’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Florent Fortune de gelişmekte olan ülkelere yönelik başarılı çalışmalarından örnekler paylaştı. Sundukları ürün ve çözümlerin başarısının NSS Labs gibi bağımsız değerlendirme kuruluşları tarafından onaylandığını belirten Fortune, son olarak yeni nesil güvenlik duvarı (NGFW) ürünlerinin NSS Labs testlerinde siber saldırı girişimlerinin yüzde 99,95’ini bloke etmeyi başararak ilk sırada yer aldığına dikkat çekti. Toplantıda söz alan konuşmacılardan biri de Forcepoint EMEA Bölgesi İş Ortaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Neal Lillywhite oldu. Şirketin global ekosistem yaklaşımına dair bilgiler paylaşan Lillywhite, Türkiye’nin kanal yapısının da güçlü olduğuna vurgu yaparken, bu etkiyi artırmak için yeni yatırımlara imza atmaya hazırlandıklarına dikkat çekti.

“Siber tehditlerin etkisi kullanıcı hatalarıyla yükseliyor”

Forcepoint EMEA Bölgesi Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emiliano Massa siber tehditlerin etkisinin kullanıcı hatalarıyla yükseldiğine dikkat çekerek, bu yaklaşımla kullanıcıların hareketlerini izleyerek hem onları hem de kurumların sistemlerini koruyan çözümler sunduklarını belirtti. Massa, geçen ay CIO Dergisi’nde de yer alan Pegasus Airlines ile gerçekleştirdikleri çalışmanın sadece Türkiye özelinde değil, Forcepoint’in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde örnek başarı hikâyesi olarak paylaşıldığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir