IFA 2016’da öne çıkan teknolojiler!

İşte teknoloji dünyasının her yıl merakla beklediği IFA'da bu yıl öne çıkan ürünlerden bazıları…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİ ATİLLA MEDE

Tüketici elektroniği alanında dünyanın en büyük fuarı IFA bu yıl Türkiye'den tam 268 firmanın katılımıyla gerçekleşti. Toplamda 158 bin metrekarelik alanda kurulu fuarda çeşitli ülkelerden bin 823 teknoloji markası yeni ürünleri ile yerini aldı. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak 'akıllı ev' teknolojilerine ayrılan bir holün de bulunduğu fuarda bağlı arabalardan akıllı mutfaklara, sanal gerçeklikten nesnelerin internetine kadar onlarca farklı alandaki heyecan verici yenilikler meraklılarına sunuldu. İşte teknoloji dünyasının her yıl merakla beklediği IFA'da bu yıl öne çıkan ürünlerden bazıları…

GELİŞMİŞ KAMERA DENEYİMİ

Sony, Xperia X serisi akıllı telefonlarda iki yeni model duyurdu. Yeni amiral gemisi Xperia XZ ve Xperia X Compact, Sony’nin yeni üçlü görüntü algılama teknolojisi sayesinde gelişmiş kamera deneyimi vaat ediyor. 5.2 inç Full HD ekrana sahip Xperia XZ, 23 MP arka kamera ve 13MP ön kamerayla geliyor. Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve 3GB RAM’den güç alan cihazın suya dayanıklı bir metal gövdesi bulunuyor. Xperia X Compact ise, 4.6 inç HD ekrana sahip.

İNCE VE HAFİF…

Lenovo’nın, 14.3 mm inceliği ile en ince dönüştürülebilen dizüstü bilgisayarı olarak lanse ettiği 13.9 inç ekranlı Yoga 910, 7. Nesil Intel Core i7 işlemci ile birlikte geliyor. Yoga 910, diğer Yoga’larda olduğu gibi 4 farklı modda kullanılabiliyor. Lenovo’nun IFA’da tanıttığı dikkat çekici diğer bir ürünü ise Yoga Book oldu. 690 gr. ağırlığında ve 9.6 mm. inceliğindeki cihaz Lenovo tarafından dünyanın en ince ve hafif tableti olarak lanse ediliyor. Yoga Book’un en dikkat çekici özelliği ise tuşların olmaması ve bastığınızda dijital olarak ortaya çıkan sanal klavyesi. İsteğe göre bu klavye bir defter gibi kalemle yazı yazılabilen bir yüzey sunuyor.

KAVİSLİ EKRAN DİZÜSTÜNDE!

Acer, IFA’da birçok yeni cihazını görücüye çıkartsa da en çok akılda kalanı hiç kuşkusuz 21 inç’lik yeni Acer Predator oldu. Dünyanın ilk kavisli ekrana sahip dizüstü bilgisayarı olan Acer Predator 21 X, taşıdığı güçlü özellikleriyle öne çıkıyor. Predator 21’de X iki adet GTX 1080 ekran kartı yer alıyor. Intel’in 7. nesil işlemcisinden güç alan cihazın soğutulması için 5 ayrı fan kullanılıyor. 64 GB DDR4 RAM’e sahip cihazda dört adet hoparlör ve iki adette subwoofer bulunuyor.

EVDE ORGANİK TARIM

Grundig’in yeni ürünü HerbGarden evde tarım yapma imkânı sunacak bir sistem. HerbGarden ile kullanıcılar, mobil cihazlarından 7/24 su, hava ve aydınlatmayı kontrol edebiliyor. Maydanozdan mercimeğe kadar 12 farklı bitki yetiştirilebilen ürünün farklı ebatlarda üretilmesi planlanıyor. HerbGarden, zirai ilaç kullanmaksızın, yaz-kış doğal ortamdaymış gibi ürünler yetiştirmeye olanak tanıyor.

İÇİ GÖRÜNEN BUZDOLABI!

Samsung Electronics’in 21,5 inç akıllı ekranlı Family Hub buzdolabı, iç kısmını gösteren üç adet kamerası ile kullanıcılara alışveriş listesi hazırlıyor ve aynı zamanda ürünlerin tazeliğine dair uyarılar iletiyor. Samsung Smart Home uygulaması aracılığıyla fotoğrafl ar ve notlar paylaşabiliyor. Bununla birlikte Yerleşik hoparlörü aracılığıyla oynatmak üzere TV yansıtma ve müzik yayını için seçenekler sunuyor.

TÜM DETAYLAR EKRANDA

Philips ilk OLED TV’si olan 55 inçlik 901F modelini IFA’da tanıttı. OLED ile Ambilight teknolojilerini birleştiren televizyon, görüntü performansıyla dikkat çekiyor. 3800 PPI gibi etkileyici bir piksel yoğunluk değerine sahip televizyonun Perfect Pixel Ultra HD işlemcisi her bir pikselin keskinlik ve parlaklığını ayarlayarak, ince hatları ve derin detayları gözler önüne seriyor. LED bazlı televizyonlara kıyasla 100 kat daha hızlı işlem kapasitesine sahip OLED televizyonlar, görüntülerin her an keskin ve net kalmasını sağlıyor.

KÜTÜPHANE ORTAMINDAN BİLE SESSİZ

Vestel en sessiz çamaşır makinesini IFA’da sergiledi. Vestel’in standında en çok ilgi çeken ürünlerden biri olan çamaşır makinesi ses seviyesindeki başarısıyla büyük ilgi topladı. Kütüphane ortamından bile sessiz olan 39 dBA yıkama ses seviyesine sahip çamaşır makinesi, Alman bağımsız test kuruluşu VDE tarafından onaylı.

İSTENDİĞİ GİBİ…

Beko’nun IFA Fuarı’ndaki stant alanında en çok ilgi gören ürünlerinden biri yeni teknolojili ankastre fırınlar oldu. Fırın sıcaklık ve zamanlama kontrolü özellikleriyle 'yemeği, istendiği gibi' pişirmesine olanak sağlıyor. Split&Cook teknolojisi sayesinde, 82 litrelik kapasite iki bölmeye ayrılarak, kullanıcıya her iki bölmeyi de, sıcaklık ve zaman ayarlarına göre ihtiyaca yönelik kullanma imkânı veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir