İki cam arasında bir dolu özellik

Samsung Galaxy A7, daha uygun fiyata büyük ekranlı bir phablet satın almak isteyenler için ideal teknik özellikler sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Samsung Alpha serisi olarak yolculuğa başlayan ardından Galaxy serisi ile arasında bir bağ oluşturup yola devam eden A serisinin 2017 versiyonları görücüye çıktı. Bu serinin phablet sınıfında olan A7’yi incelemeye aldık.

Samsung Galaxy A7’yi kısaca şu şekilde tarif edebiliriz: Note serisinin kaleminden fedakârlık edip, biraz daha uygun fiyatlı bir phablet arayan ancak bu esnada da kaliteden ödün vermek istemeyenlerin cihazı. Biraz uzun ve karmaşık bir tarif olsa da detaylara hızlıca giriyoruz.

Önce teknik özellikler

Samsung Galaxy A7’nin ekranı 5,7 inç büyüklükte ve HD çözünürlüğe sahip. Süper Amoled olan ekran aynı zamanda Gorilla Glass ile güçlendirilmiş. A7’de 3600 miliamperlik bir batarya ve 3 GB hafıza bulunuyor. Kendi içerisinde 32 GB hafıza olmasına karşın microSD sayesinde bu depolama alanı 256 GB’a kadar yükseltilebiliyor. Cihazın 156.8 x 77.6 x 7.9 mm’lik ebatlara sahip olan A7’nin her iki yüzeyinde de cam kaplama bulunuyor. Bu A7’nin şık durmasını sağlıyor ve üst seviye telefonlar klasmanına yerleştiriyor. Ekranın altında bulunan fiziksel tuş aynı zamanda parmak okuyucu işlevi görüyor. A7 performansını Exynos 7880 Octa işlemcisinden alıyor. Samsung’un sekiz çekirdekli bu işlemcisi 1,9 Ghz frekansında çalışıyor.

Cep telefonu alırken hemen hemen herkesin en çok merak ettiği şey kamera kalitesi. Samsung Galaxy A7’nin 16 megapiksellik ana kamerası 1080p video çekimler yapabiliyor. Ve enteresan bir şekilde birebir aynı kamerayı ön tarafta da görüyoruz. Yani selfie çekimleri de 16 megapiksellik ön kamera ile yapmış oluyorsunuz. Bu gerçekten de iyi bir özellik çünkü birçok telefon üreticisi ön kamerada 5 megapiksellik bir sensör tercih etmeye devam ediyor. Yine ön kamera ile de 1080p çözünürlükte video çekimler yapabiliyorsunuz.

Önce teknik özellikler

Galaxy A7’nin ilk bakıştaki bu teknik özellikleri standart bir kullanıcı için gayet yeterli. Eğer telefonunuzda 4K video çekimler aramıyorsanız, 16 megapiksellik kamerası, işlemcisi ve hafızası ile A7 sizin phablet ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Öte yandan tamamen cam kasa içerisine yerleştirilmiş tasarım kaliteli ve üst dizey bir telefon hissi yaşamanızı sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir