İş dünyasının yeni telefonu: Huawei Mate20

TEKNO TREND / MURAT YILDIZ

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Çin teknoloji devi Huawei, son yıllarda tüketici elektroniği tarafındaki atılımları ile dikkati çekiyor. Akıllı telefon pazarında son yıllardaki hızlı ivmelenme ile ikinci sıraya yükselen Huawei, yeni amiral gemisi telefonu Mate 20 ile pazardaki konumunu güçlendirmeye hazırlanıyor. Londra’da gerçekleşen küresel toplantıda Huawei, yeni Mate 20 serisi telefonlarını ve bir dizi yeni aksesuarını tanıttı. Mate 20 hem tasarım hem de teknolojik olarak birçok yenilik getiriyor.

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro, tamamen ekrandan oluşan ön yüzleri, çok ince yan çerçeveleri ve desenli arka yüzleri ile dikkati çekiyor. Telefonlar sırasıyla 6.53 ve 6.39 inç ebatlara sahip. Bu büyüklükteki ekrana rağmen rakiplerinden hem genişlik hem de yükseklik olarak daha küçük ebatlara sahip. Telefonlar Huawei’nin kendi işlemcisi Kirin 980 ile güç buluyor.

Daha akıllı kamera

Huawei Mate 20 serisinde en çok dikkati çeken husus ekranın arkasında bulunan dörtlü kamera sistemi. 3 kamera ve 1 adet Led flaştan oluşan bu sistem makro çekimden 5X yakınlaştırmaya kadar birçok işlemi yapmanıza imkân veriyor. Her bir kameranın önünde bulunan farklı lensler sayesinde kullanıcılar hem çok geniş açılı fotoğrafları hem de uzaktaki nesneleri çekebilirken aynı zamanda akıllı modlar ile ilginç efektler oluşturabilecekler. Bokeh efektine bile yenilik getiren Huawei aynı zamanda farklı nostaljik efektlere sahip videolar çekebilmenizi de mümkün kılıyor. 40 megapiksellik ana kameranın yanı sıra önde de oldukça güçlü 24 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Huawei bu kameralarda Leica ile olan ortaklığını sürdürmeye devam etmiş.
Ekranın altında sürprizler var

Huawei yeni telefonu ile birlikte bir dizi yeni teknolojiyi de hayata geçirmiş oldu. Kullanıcıların en büyük sıkıntıların biri olan parmak izi okuyucusun konumu artık ekranın altına yerleştirilerek çözülmüş oldu. Telefonun arkasında parmak izi okuyucu aramak ya da en altta bulunan parmak izi okuyucu yüzünden ön tasarımdaki ekran boyutunu düşürmeye gerek kalmıyor. Ekranın kendisine basarak parmak izinizi okutabilirsiniz. Daha da önemlisi, Huawei bu yeni teknolojinin geleneksel yöntemlerden %30 daha hızlı çalıştığını belirtti. Toplantının bir başka yenilikçi teknolojisi ise telefonun bir kablosuz şarj istasyonu olarak kullanılabilecek olması. Huawei Mate 20 Pro, Qi kablosuz şarj teknolojisini destekliyor. Bu sayede telefon hem kendisi kablosuz olarak şarj edilebilirken, hem de başka telefonları de kendi bataryası üzerinden şarj edebiliyor. Lansman esnasında bu özelliğin vurgulanması için yeni çıkan bir iPhone modelinin kullanılması dikkat çekiciydi.

İş dünyasının telefonu

Huawei Mate 20 Pro’nun lansmanında teknik özellikler kadar iş dünyasına yönelik yenilikler de vurgulandı. Yeni telefon ile gelen Continuum Mode sayesinde cihazlar herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan WiFi üzerinden ekranlarını bir monitöre ya da televizyona aktarabiliyorlar.
Huawi Mate 20 serisinden yalnızca Mate 20 Pro modeli Türkiye’de satışa sunulacak. Amiral gemisi niteliğindeki bu en üst seviye ürünün yurt dışı fiyatı 1049 Euro olarak açıklandı. Bu üründe 6 GB hafıza ve 128 GB depolama birimi ve Android’in son sürüm işletim sistemi Android 9 Pie. Ürünün ülkemizdeki fiyatı ise Kasım ayının ortasında netleşmiş olacak.

Tasarımda fütürizm etkileri görülüyor

Huawei Mate 20 serisinin tasarımında doğal elementlerin zarafeti ön plana çıkıyor. Kavisli tasarım ergonomik kullanımı desteklerken, arka bölümdeki ikili matris kamera dizilişi Mate 20 serisine fütüristik bir görünüm kazandırıyor. Cilalı görünüme sahip metal çerçeveler cihaza farklı bir stil katarken, arka bölümdeki hiper optik yüzey deseni yine ürünü farklı kılan detaylar arasında. Bu yüzey aynı zamanda parmak izi kirliliğine yol açmayan yapısıyla da telefonun sürekli olarak temiz bir görünüme sahip olmasını da sağlıyor. Bu özel doku serinin Türkiye’de de satışa sunulacak Midnight Blue modelinde yer alıyor.

Huawei Mate 20 X

Huawei gerçekleştirdiği lansmanda Mate 20 serisine ait modellerden en farklı olanı 7.2 inçlik ekrana sahip Mate 20 X oldu. Devasa ekrana sahip olan bu model aynı zamanda bir kalem desteğine de sahip. Telefonun bataryası ise 5000 miliamper gücünde. Huawei toplantıda Mate 20 X’in navigasyon, iş sunumları ve oyun konsolu olarak kullanılabileceği ile ilgili bir dizi sunum yaptı. Huawei yetkililerinden aldığımız bilgilere göre bu cihaz yalnızca belirli ülkelerde satışa sunulacak ve Türkiye şu anda listede yer almıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir