Kampa inovasyon geldi

Şimdi teknoloji ve inovasyonla buluşmuş kamp malzemeleri, kamp ortamına biraz daha konfor katıyor. Çantanızı toplayın, bu hafta kamp yapmaya gidiyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

Eşsiz doğa deneyiminin yaşandığı kamp ortamını kimi çok sever, kimi de konforsuz bulduğu için hiç sevmez. Bence Türkiye'de birbirinden güzel doğa harikası yerler varken, herkes bu deneyimi bir kez bile olsa yaşamalı. Kamp yaparken en önemli şey ise doğru araç gereçleri seçmek. Şimdi teknoloji ve inovasyonla buluşmuş kamp malzemeleri, kamp ortamına biraz daha konfor katıyor. Çantanızı toplayın, bu hafta kamp yapmaya gidiyoruz.

Güneş geçirmeyen çadır

Kamp yaparken en önemli şey çadır seçmek. Quechua'nın Polyester, titanyumdioksit karbon siyahı ve alüminyum gibi ayrı özelliğe sahip kumaşla üretilen Arpenaz Fresh & Black kamp çadırı, güneş ışığı geçirmiyor. Decathlon'dan inovasyon ödülü alan çadır, %99 oranında daha karanlık ve -17 derece daha serin.

Ateş yakan el feneri

Kamp yaparken ateş yakmak oldukça zorlu olabiliyor. FlashTorch Mini el feneri, güçlü yapısıyla ateş yakıyor. Yaklaşık 21 santimetre boyundaki el feneri, 2 bin 300 lümen gücünde. En son parlaklıkta kağıt gibi kolayca yanabilen nesneler yakılabiliyor. Aynı zamanda fenerin üzerinde yumurta pişirmek bile mümkün.

Telefon şarj eden tencere

ABD merkezli Power Practical tarafından yapılan Powerpot, bir nevi portatif jeneratör. Powerpot, yenilikçi termoelektrik teknolojisi kullanılarak sadece su ve ısı ile mobil cihazları şarj eden bir tencere. Ateş üzerinde bir yanda yemek pişerken bir yanda da mobil cihazlarınız şarj oluyor.


Kamp duşu

Kampta en zor şeylerin başında duş yapmak geliyor. Bu soruna inovasyonla çözüm geldi. Solar su ısıtıcı poşet Freecamp Survivor, güneş ışınlarıyla içindeki suyu ısıtıyor. Bu sayede kampta duş almak hatta bulaşık yıkamak kolaylaşıyor.


Balık bulucu

Kablosuz, taşınabilir Deeper Smart Sonar PRO, akıllı bir balık bulucu. Suyun yüzeyinde yüzen ve ayrıntılı alt ve su sütunu bilgilerini doğrudan akıllı telefon ekranınıza aktaran bir cihaz. Bu cihaz balıkçı teknelerinin konsollarında bulunan balık bulma verilerine erişmenizi sağlıyor. Böylece daha kolay balık yakalıyorsunuz.


Taşınabilir sinek kovucu

Kampı sevdirmeyen şeylerin başında sinekler geliyor. Taşınabilir sinek kovucu bu soruna bir çözüm getiriyor. Markette bulabileceğiniz elektromat tabletler ile çalışan Xiaomi Taşınabilir Sivrisinek Kovucu, herhangi bir USB adaptör ile kullanılabilir. Cihaz kampta, powerbank ile kullanılabiliyor.