Konuş konuş şarjı hiç bitmeyecek

Casper müşterilerden aldığı geri bildirim ile tasarladığı yeni akıllı telefonları ve servis başarısı ile 2017 yılında çift haneli pazar payını hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Casper CEO’su Charlotte Anne Lamprecht, akıllı telefon pazarında özellikle Türk pazarına yönelik geliştirilen özel ürünler ile iddialı olduklarını belirtti. Tüm dünyada hızla artan bir trend ile lokal markaların çok daha hızlı büyümeye başladığını belirten Lamprecht, şöyle dedi: “Telefonlar arasındaki inovasyon farkı giderek azalıyor. Bu da lokal markaların giderek güçlenmesini sağlıyor. Casper olarak 2016 yılında telefon, tablet ve bilgisayar alanında 67 farklı tasarım geliştirdik. Doğrudan müşterilerden geri bildirim alarak yaptığımız Ar-Ge faaliyetleri sonucunda Türk tüketicisinin ihtiyaç duyduğu özelliklerin ağırlıkta olduğu modeller geliştiriyoruz.”

Tasarım süreçlerinin tamamının yerel Ar-Ge üzerinden yürütüldüğünü belirten Lamprecht şöyle dedi:

“Dünyadaki tüm büyük üreticiler ile doğrudan iletişim içerisindeyiz. Ürünlerimizi geliştirirken yalnızca maliyeti gözetmiyoruz, aynı zamanda en iyi bileşenleri kullanarak müşterilerin çok daha iyi bir deneyim yaşamasını sağlıyoruz. Bu açıdan baktığımızda Casper eskiden ancak 999 TL’lik telefon satabilirken şimdide 2000 TL ve üzeri fiyat bandında ürünlerle piyasada rekabetçi olabiliyor. Geliştirdiğimiz yeni ürünler ile 2017 yılında akıllı telefon pazarında çift haneli pazar payını yakalamak istiyoruz.”

En önemlisi müşteri memnuniyeti Casper’ın servis merkezi hakkında da bilgi veren Lamprecht şöyle dedi; “2016 yılında 24 saat içerisinde 50 bin ürüne hizmet sağladık. Bir ürünün serviste kalma süresi ise ortalama 1.3 gün olarak gerçekleşti. Şu anda Casper servis merkezinde 170 farklı çeşitteki ürüne servis sunuyoruz. Stoklarımızda 5000 farklı parça var. Müşterilerin parça bekleme sıkıntısı olmadan telefon, tablet ya da bilgisayarlarına hızlıca kavuşmalarını sağlıyoruz. Yeni başlattığımız bir hizmet ile genel merkezimize gelen ürünlere 1 saat içerisinde servis sunuyoruz. Şu ana kadar bu hizmetten 4 bin müşterimiz yararlanmış oldu.”

Pil derdini çözüyoruz

Yeni geliştirilen VIA A1 Plus hakkında da bilgi veren Lamprecht şöyle dedi: “Yaptığımız araştırmalara göre tüketicilerin %66,3’ü güçlü pil, %60,6’sı kamera, %49,8’i ise hızlı işlemci talep ediyor. Taleplerin ilk üçünü de karşılayan bir model geliştirmek istedik ve sonuçta Casper VIA A1 Plus çıktı. Yeni ürün 5000 miliamperlik bataryası ile 3 gün boyunca kullanım imkanı sunacak. 128 GB depolama alanı, 8 çekirdekli 2.0 Ghz işlemcisi ve 4GB hafızası ile en yüksek performanstaki oyunları bile rahatlıkla çalıştırabilecek. Yüksek kalitede kamerası, 5.5 inç ekranı ve tamamen metal tasarımı ile 2017’nin iddialı ürünlerinden biri olacak.”