Kulağınızın pası silinsin

Cep telefonlarını monitöre bağlayarak bilgisayar gibi kullanma dönemi DeX ile yeniden başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Sesleri algılama biçimimizde iki önemli etken var. Birincisi kulağınızın hassasiyeti. Kimileri çok daha fazla frekans aralığını duyabiliyor. Ancak ikincisi çok daha önemli. O da ses kaynağının kalitesi. Örneğin bir müziği kulaklık ile 30 saniye dinlersiniz bir şey duymazsınız. Ardından birden bire vokal başlar. Gereksiz 30 saniye niye var ki diye sorarsınız. İyi bir HiFi sistemle tekrar denediğinizde görürsünüz ki o 30 saniyede çok derinden gelen bir bas gitarın solosu varmış. Eğer elinizdeki müzik arşivi çok sağlam kaynaklardan oluşuyor ve burada sesleri tam olarak duymak istiyorsanız, iyi bir kulaklığa ihtiyacınız olacak. Ve neyse ki piyasada bu kulaklıklardan bolca var. Biz birkaç tanesine göz atacağız.

Bose QuietComfort 35

Gürültü engelleyici kulaklıklar kategorisindeki QuietComfort 35, kablosuz kulaklıklar arasında en başarılı performansa sahip ürün. Katlanabilir tasarımı iel çantaya rahatlıkla sığan ürünün bataryası 20 saat kullanım sunuyor. Bose, kablosuz yeteneği sayesinde iPhone 7 ve Samsung Galaxy S8 gibi yeni nesil ürünlere kolayca bağlanarak kullanılabiliyor. Bose QuietComfort 35’in yurt dışı fiyatı 350 dolar.

Sony MDR-1A

Rakiplerine nazaran çok daha hafif olan Sony MDR-1A, orta seviyedeki bas ve tiz sesleri çok daha net sunan bir ses kalitesine sahip. Kutusundan çıkan 1.2 metre uzunluğundaki ses kablosunu kulaklıktan ayrılabiliyor ve yerine daha farklı uzunlukta bir kablo takabiliyorsunuz. Ancak kablolar üzerinde uzaktan kumanda özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla telefon ile kullanırken gelen aramaları cevaplamak veya ret etmekte zorluk yaşabilirsiniz. Sony MDR-1A’nın son kullanıcı satış fiyatı 221 USD.

Sennheiser Momentum 2.0

Sennheiser Momentum 2.0, yumuşak ve büyük kulaklıkları ile piyasada bulabileceğiniz en rahat kulaklıklar arasında yer alıyor. İyi tasarımı ile birlikte yüksek malzeme kalitesi ile de dikkati çekiyor. Eğer telefon ile kullanmayı düşünüyorsanız haberler iyi çünkü kumanda ve mikrofon girişine sahip bir kablo ile beraber geliyor. Sennheiser Momentum 2.0’ın yurt dışı satış fiyatı 229 USD.