Mitsubishi Electric Sanayi 4.0’ı e-F@ctory ile karşılıyor

Sanayi 4.0’ı dijital fabrika konsepti e-F@ctory ile karşılayan Mitsubishi Electric markasının İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, Konya’nın başarılı sanayicilerinin çözüm ortağı olmaya hazır olduklarını söylüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Günümüzde birçok sektörde üretim yaparak “tahıl ambarı” kimliğinin yanına “sanayi şehri” kimliğini de ekleyen Konya, Anadolu’nun yükselen yıldızı olarak dikkat çekiyor.

Konya Sanayi Odası’nın verilerine göre 130 ülkeye ihracat yapan Konya, başta otomotiv yan sanayi ve makine sanayi olmak üzere pek çok sektörde önde gelen şehirlerimizden biri. Konya Ticaret Odası’nın raporuna göre Türkiye’nin 500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine 15 milyar dolar katkı sağlamayı hedefl eyen Konya sanayisi Türkiye için büyük bir potansiyel taşıyor. Bu doğrultuda, ileri teknolojiye sahip yüksek katma değerli üretime odaklanma hedefiyle Türkiye’nin ilk bölgesel inovasyon merkezi projesini hayata geçirmiş olan Konya Sanayi Odası, sanayicilerini yeni endüstri evresi konusunda bilgilendirmek ve işbirlikleri oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Innopark) ile birlikte “Endüstri 4.0 Bilgi Günleri”ni düzenledi. Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, Konyalı sanayicilere Sanayi 4.0’a geçiş için önerilerde bulunurken Mitsubishi Electric’in bu yeni endüstri evresine yanıtı olan dijital fabrika konsepti e-F@ ctory hakkında şu bilgileri veriyor:

“Üretim kalitesi artarken maliyetler düşmeli”

“Sanayicilerin dünya kalitesinde üretim yaparak küresel pazarlarda rekabet edebilmeleri ve ihracatta güç kazanmaları için üretim kalitesini artırırken maliyetlerini düşürmeleri gerekiyor. Bu noktada, fabrika otomasyon sektörünü yakından takip edip yeni teknolojilere hızla uyum sağlayabilmek ve gerekli altyapı yatırımlarını yapmak önem kazanıyor. Geleceğin haberleşme üzerine kurulması bekleniyor. Bu bağlamda firmaların yüksek hızlı ve kaliteli haberleşme sistemlerini kurmaları daha da önemli hale geliyor.”

“Türkiye Sanayi 4.0’ı yakalayabilir”

“Bu süreçte, Türkiye’nin de üretim gücünü pekiştirmesi için birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojisi ile donatılmış dijital fabrikalara geçişi önem kazanıyor. Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı olan e-F@ctory konsepti; üretimde hızı, kaliteyi ve verimliliği artırırken çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayabilecek evrimsel bir adım olarak öne çıkıyor. Üstelik, Sanayi 4.0 son yıllarda gündeme taşınmış bir konu olmasına rağmen e-F@ctory yeni bir oluşum değil. Mitsubishi Electric, e-F@ctory konseptini kendi üretim bantlarında 2003 yılından bu yana kullanıyor, bu sayede edindiği tecrübelerini ürünlerine ve müşterilerine yansıtıyor. Üretim hattındaki cihazlardan veri toplama yeteneğimiz ile enerji maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olurken, tam entegre otomasyon platformumuzla devreye alma ve kurulum sürelerinin kısalmasını da sağlıyoruz.”

Birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojisi

“Birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojilerimiz sayesinde özellikle büyük üretim serileri pratikleşiyor ve üretimde esneklik artıyor. İnsan kolu ya da eline yakın hassasiyete sahip robotlarımız, üretim bandındaki hemen her işi yapabiliyor. Bu robotlar özellikle zor ve tehlikeli işlerde tercih edilmesi nedeniyle iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından da fabrikalara büyük bir katma değer sağlıyor.”

“Konyalı sanayicilerin çözüm ortağı olmaya hazırız”

Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi “Eco Changes” (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefl iyor. Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, CNC mekatronik sistemler ve ileri robot teknolojilerinin satış ve satış sonrası hizmetlerinden oluşuyor. Şirket, bu faaliyetlerinin yanı sıra uydular, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine de destek veriyor. Nisan 2016’da Türkiye’de ev tipi klima geliştirme ve üretim şirketi kuran Mitsubishi Electric, Ocak 2018’de Manisa fabrikasında üretim yapmaya hazırlanıyor. Tolga Bizel, “İnovatif ürünlerimizi ve deneyimimizi hızla büyüyen Türk sanayisinin çağın gereklerine uygun üretim kabiliyeti kazanması, kalitede en üst seviyeye ulaşması ve küresel ölçekte çok daha kolay rekabet edilebilmesi için kullanıyoruz. Yüksek teknolojimiz ve mühendislik gücümüzle Türkiye’nin parlayan yıldızı Konya’nın başarılı sanayicilerinin de çözüm ortağı olmaya hazırız” diyor.