SolidWorks World 2018’den ‘yenilikçilik’ mesajları yükseldi!

ABD'nin Los Angeles kentinde gerçekleştirilen Solidworks World 2018, pek çok yenilikçi servise ev sahipliği yaptı. Dassault Systemes Türkiye Satış Müdürü Burak Kuralkan, “Türkiye pazarında yükselen bir ivme var. Son 3 yıla bakıldığında büyümemiz oldukça iyi” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DERYA ÇOSKUN SAYIN

SolidWorks World 2018, bu yıl da ABD’nin Los Angeles kentinde gerçekleşti. SolidWorks CEO’su Gian Paolo Bassi, SolidWorks World 2018’in ilk gününde sahne alarak, etkinlikte öne çıkan yeni ürünleri duyurdu. SolidWorks’ün yeni ürünlerinden biri olan xDesign'ı tanıtan Bassi, çok kısa sürede öğrenilebilen xDesign'ın, yarım günden daha az bir sürede üretkenliğe geçişi sağladığını kaydetti.

Dassault Systemes 3DEXPERIENCE Platform’u üzerine kurulan xDesign, güçlü bir iş istasyonuna ihtiyaç duyulmadan 3DEXPERIENCE ürün portföyünün gücünü kullanarak tasarımlarını ve üretim süreçlerini sorunsuz ölçeklendirmeyi sağlıyor. Bassi bu noktada, “Kullanıcılar modellerini oluştururken birbirleriyle iletişim halinde olabilir, işbirliği yapabilir. Böylece kullanıcıların portföyleri de genişliyor” dedi. SolidWorks xDesign’ın son kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak oluşturulduğunu ifade eden Gian Paolo Bassi, “SolidWorks xDesign ile tüm modeller bulutta saklanır ve yönetilir. SolidWorks xDesign, üzerinde Dassault Systemes tarafından sahip olunan ve işletilen altyapıyı barındırıyor. Altyapı ve güvenlik alanındaki yıllık milyonlarca dolarlık yatırımlar göz önünde bulundurulduğunda, sizi ve işinizi korumak için burada olduğumuzu unutmayın” diye konuştu.

“Son 3 yıla bakıldığında büyümemiz oldukça iyi”

3B yazılım platformları ile dikkat çeken Dassault Systemes çatısı altındaki Solidworks’ün 2018 etkinliğinde sorularımızı yanıtlayan Dassault Systemes Türkiye Satış Müdürü Burak Kuralkan da pazarın bulut noktasında bir talebi olmasına rağmen, kendilerinin hem bulut hem de desktop alanlarına yatırım yaptıklarını söyledi. Kuralkan, “İki tarafa da yatırım yaparak iki gruptaki müşterileri de mutlu etmeye çalışıyoruz” dedi.

Türkiye pazarındaki konumlarına da değinen Kuralkan, “Türkiye pazarında yükselen bir ivme var. Biz de yansımalarını alıyoruz. Son 3 yıla bakıldığında büyümemiz oldukça iyi. Üretim yapan birçok sektöre talep arttıkça bizim ürünlerimiz de tercih ediliyor. Üretimde kullanılacak ürün portföyü bizde mevcut. Örneğin, bir ürün 3D printer ile çıkarılacaksa bizim de portföyümüz bu doğrultuda genişliyor” diye konuştu.

First Robotics Competition organizasyonu resmi olarak Türkiye’de

Türkiye’de yeni neslin teknolojiye olan ilgisinin yüksek olduğuna dikkat çeken Burak Kuralkan, bu noktada eğitim alanında da desteklerinin devam ettiğini dile getirdi. First Robotics Competition organizasyonunun Türkiye ayağından da bahseden Kuralkan, liseler arası düzenlenen robotik yarışmasının Fikret Yüksel Vakfı tarafından desteklendiğini hatırlatarak, “Türkiye’de resmi yarışma bu yıl içerisinde 9- 12 Mart tarihlerinde yapılacak. Takımlar 10 kişiden 40 kişiye kadar çıkabiliyor. Bu takımlarda PR, mekanik, elektrik-elektronik ve programlama ekipleri mevcut. Böyle enteresan bir hiyerarşi söz konusu. Ancak bu takımlarda öncelik iletişim ve işbirliği sağlamak. Takımların birbirleriyle olan düzgün iletişimi en değerli kısım. Yarışma sürecinde çocuklar 6 ile 8 hafta içinde robotları tasarlıyorlar. Amaç bir takımın birinci olması değil, ekip çalışmasının sistemli ve doğru bir şekilde ilerlemesi. Örneğin; gruplar diğer bir grubun robotunu tamir edebiliyor; çünkü onlara, ‘rakibiniz güçlü iken kazanmaya çabalayın’ deniyor. Takımlar arası iletişim çok önemli. Yarışmada ise özellikle son iki gün doğru günler diyebiliriz. Çünkü yarışmanın son iki günü çok kritik ve keyifli maçlara ev sahipliği yapıyor. Aileler çocuklarıyla gelip o alanı gezebilirler, lise öğrencileriyle bilgi alışverişinde bulunabilirler” şeklinde konuştu.

Yarın, tasarımcıların ve yenilikçilerin dünyası olacak!

Solidworks World 2018 etkinliğinde açılış konuşmasını yapan SolidWorks CEO'su Gian Pablo Bassi, “Sizleri önümüzdeki endüstriyel devrim için nasıl destekleyebiliriz?” diye sorarak başladığı konuşmasında, insana, makinelerden daha fazla odaklanılan bir ‘endüstriyel rönesans’tan bahsetti. Bassi bu noktada, yeni ürünleri xDesign çözümünün yanı sıra 3D Marketplace ve sosyal işbirliği hizmetlerine vurgu yaptı. Dassault Systèmes Genel Müdürü Bernard Charlès ise, Endüstriyel Rönesans ifadesini genişleterek, “Bugün tam sayısallaştırma aşamasındayız. Yarın, tasarımcıların ve yenilikçilerin dünyası olacak. İnsanı dahil ederek sayısallaştırmanın ötesine geçmeliyiz: 3DExperience platformumuz bunu yapıyor ve farklı topluluklar arasında iletişim kuruyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir