Tam anlamıyla bir oyun canavarı!

Acer’ın üst düzey oyuncu dizüstü bilgisayarı Predator 15, tasarımı ve sunduğu yüksek performansıyla dikkat çekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİ ATİLLA MEDE

Acer Predator 15 oyuncu dizüstü bilgisayarının standart bilgisayarlara göre daha kalın bir yapısı bulunuyor. 3.6 kilogramlık ağırlığıyla taşınabilirlik açısından çok perfomansa odaklanan bir ürün olarak öne çıkıyor. Zira bir oyun bilgisayarı olan cihaz sahip olduğu teknik donanımyla bu değerlere ulaşması son derece makul. Cihaz tasarım tarafında ise ağırlıklı siyah ve kırmızı tonların olduğu dikkat çeken bir tasarıma sahip.

Cihazın klavye kullanımı son derece rahat. Klavyedeki tuş aralığının geniş ve büyük olması klavyede geniş alan arayan kullanıcılar için güzel bir özellik. Predator 15’in oyuncuların en çok kullandığı yön tuşları ve WASD tuşları kırmızı renklerle farklılaştırılmış. 720p HD bir web kamerası, 4 adet speaker ve 2 adet subwoofer ile 4.2 kanal ses imkanı sunan cihazın sol tarafında DVD sürücü, kart okuyucu, mikrofon ve kulaklık girişi ile 2 adet USB 3.0 portu konumlandırılmış. Bu DVD sürücünün yerine takılabilen ve çalışırken de değiştirilebilen Cooler Master Fan modülü bulunuyor. Cihazın sağ tarafında ise 2 adet USB 3.0 portunun yanında HDMI, DisplayPort, USB 3.1 Type C portu ve ethernet portu yer alıyor.

Gelişmiş soğutma sistemi

Bilgisayarda 15.6 inç boyutunda ve 1920x1080 çözünürlükte Full HD IPS bir ekran bulunuyor. Dolayısıyla cihazın ekranı zengin renkleri ve daha geniş bir görüş açışı sunuyor. Ayrıca LG üretimi olan panel piyasanın en iyileri arasında. Windows 10 Home işletim sistemiyle gelen Predator 15’in sahip olduğu sistem özelliklerine baktığımızda ise işlemci tarafında Intel Core i7-6700HQ bulunuyor. 6. Nesil Skylake tabanlı işlemcisiyle 2.60 GHz işlemci hızına sahip cihaz, turbo modla 3.50 GHz’a çıkabiliyor. 16 GB RAM’i bulunan cihazın 256 GB’lık SSD’si ve 1 TB’lık bir depolama alanına sahip. Predator 15’in en dikkat çeken yönü ise 4 GB kapasiteli Nvidia GeForce GTX 980M ekran kartı. Bu grafik arabirim oyunlar açısında yüksek seviye bir performans sunuyor. Tabii ki cihazın en önemli özelliklerinden birisi de sunduğu soğutma sistemi. Predator 15’in masaüstünde oyun oynamak için özel tasarlanmış fanları bulunuyor. Bu fanlar cihazın arka kapağın alt tarafından sıcak havayı dışarı veriyor. Daha evvel de belirttiğim gibi DVD sürücüsünün yerine takılan Cooler Master tarafından geliştirilen FrostCore isimi opsiyonel bir fan bulunuyor. Kutu içeriğinden çıkan bu fan da kolay şekilde takılabiliyor. Cihazda sunulan özelliklerden biri de Dust- Defender. Bu özellk fanları tersine döndürerek içerideki tozu dışarı atmasını sağlıyor. 6 bin 999 TL’lik bir fiyat etiketine sahip Acer Predator 15, oyunlarda üst düzey bir performans arayan kullanıcıların listesinde olması gereken bir ürün. Cihaz ayrıca oyun kullanımının yanı sıra yüksek performans gerektiren program kullanıcıları için de ideal bir seçenek olabilir.