Teknoloji mobilyaları ‘connected’ hale getiriyor

Teknolojiye uyum sağlayan ve tasarım alanındaki ödülleriyle nam salmış Nurus Ofis Mobilyaları CEO’su Dinçer Sinici, nomofobia’nın yani telefonumuzu unutma korkusunun mobilyaları değişmeye zorladığını aktarıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SARI

1927 yılında kurulan, öncü profesyonel mobilya üreticilerinden Nurus, bugün 50'den fazla küresel noktada müşterilerine hizmet veriyor. Teknolojiyi ve yenilikçi tasarımı birleştirerek insanların sağlıklı yaşamına öncelik veren Nurus, birçok uluslararası ödülün sahibi. Kazandığı 50'yi aşkın uluslararası tasarım ödülüyle Türkiye'de kreatif endüstrinin gelişimine öncülük eden Nurus, ofis mobilyası sektörünün en büyük küresel buluşma noktalarından biri olan Orgatec 2016 Fuarı'nda ofislerde özgürlük ve duygusal zekayı ön plana çıkaran ürünlerini tüm dünyaya sergiledi.Nurus Türkiye CEO'su Dinçer Sinici ile fuar öncesinde yaptığımız röportajda teknolojinin günümüz mobilyaları üzerindeki etkisini konuştuk. Bilgisayarların, projeksiyon makinelerinin ve bağlantılı olma durumunun hayatımıza girmesiyle mobilyaların önemli ölçüde değiştiğini belirten Sinici, "Artık mobilyaların tasarımları bile bulunduğu ortamda yaptığı yankının mobil bir uygulama ile ses dalgalarıyla ölçülmesine göre gerçekleştiriliyor. İç mimaride mobilyalar akıllı uygulamalarla yapılan testler sonucu yerlerine yerleştiriliyor" dedi.

Teknoloji mobilya tasarımlarını nasıl değiştiriyor?

NOMOFOBİA KORKUSU MOBİLYALARI BAĞLANTILI OLMAYA ZORLUYOR

Ofisler teknolojiyle ne kadar değiştiyse, mobilyada ihtiyaç da o kadar değişiyor. Artık bağlantıyı kaybetmekten korkuyoruz. Nomofobia diye bir şey çıktı. Telefonunuzu bir yerlerde unutma korkusu. Nurus Linx dediğimiz bir ürünüz var. Bu ürünün içerisindeki bir ünite telefon şarj edebiliyor. Android telefonlara uyumlu bir şarj yeri, HDMI bağlantısı, VGA bağlantısı gibi bağlantılar var. Hatta batarya teknolojisinin gelişmesiyle bazı ürünlerimizde bu ünite tamamen kablosuz şarj edebiliyor. MediaWall dediğimiz ürünümüz, ofisleri bağlanabilir hale getiriyor. Orgatec'te biz teknolojinin ürünlerle nasıl entegre olması gerektiğini göstermeye çalıştık. Age of Freedom yani özgürlük çağını vurgulamaya çalıştık. Artık ofis çalışanları masalara bağlı kalmak istemiyor. Her noktadan işini yapabiliyor olmak istiyor ve teknolojiler bunu mümkün kılıyor.

Teknolojiyle daha verimli hale gelen ofisler motivasyonu da artırıyor mu?

NURUS, FARKLI JENERASYONLARA OFİSLERDE ÖZGÜR ALANLAR SUNUYOR

Aynı ofiste çalışan farklı nesillerin kişiselleştirilmiş ihtiyaçları, günümüzün çok önemli bir değişiklik ihtiyacını tetikliyor: Ofiste daha fazla özgürlük! Nurus, 90 yıllık kullanıcı merkezli yaklaşımının verdiği güçle "ofiste özgürlük" anlayışını somut çözümlere dönüştürdüğü ürün serisiyle Orgatec 2016 Fuarı'nın en çok konuşulan markalarından oldu. Daha mutlu ve daha verimli ofisler için çalışanları yaratıcılık, empati, pozitif enerji ve sinerji konularında tetikleyecek; çalışanların motivasyonlarını artıracak bir ortamın oluşturulması fikrinden yola çıkan Nurus'un yeni ve mevcut ürünleri büyük beğeni toplarken; NurusLinks ile entegre, telefon görüşmeleri ve video konferanslar gerçekleştirme olanağı sunan Pitstop telefon kabinleri gibi pek çok ürün ilk kez görücüye çıktı.

BAĞLANTILI VE ÇOK FONKSİYONLU ÜRÜNLER DÖNEMİ BAŞLIYOR

NurusLinks ile entegre çalışan ve bir toplantı odasındaki tüm ihtiyaçları karşılayan Greta Toplantı; kişisel çalışma alanlarından kısa molaların değerlendirilebileceği alanlara kadar mekanların içerisinde mekan yaratan Isola ve geleneksel sosyal ihtiyaçlarla, yeni nesil teknoloji ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Picnic çalışanları daha da özgür kılıyor. Farklı jenerasyonların ihtiyaçlarını unutmayan Nurus, hareketli yazı tablası ve yapısı sayesinde yeni Alava ile ofisleri dinamik hale getiriyor. Ashbury yönetici serisi, ofislerde hiyerarşiyi kaldırırken, Bernhardt Design by Nurus ürünleri ise yönetici alanları, ofisler ve bekleme alanları için ikonik ürünler sunuyor.

DUYGUSAL ZEKA AKILLI ÇÖZÜMLERLE OFİSLERİ YÖNETİYOR

Yeni Lips pufumuz ise, toplantı sırasında, serbest çalışmalarda veya bireysel çalışmalarda güvenli hareket etme imkanı tanırken, Oli pufl ar hareketli tasarımıyla etkin eğitimi destekliyor. Take Five ise kompakt bir spor ünitesi olarak açık ofislerden öğrenci yurtlarına, yönetici alanlarından evlere kadar fiziksel aktiviteyi günlük yaşamımıza entegre ediyor. Renée çalışma masaları, kompakt formunda bütünleşen fonksiyonel tasarımı ve sofistike yapısı ile konforlu, samimi ve şık bir çalışma alanı oluştururken, modern hatlarının yanında ahşap masa tablası ile ortama samimiyet ve sıcaklık getiriyor. Çalışma ortamında fiziksel hareketi destekleyen yükseklik ayarı ile özgürleştiren Otto, masa üzerindeki ayarlama düğmesinin yanı sıra, tablet vetelefondan da Bluetooth 4.0 teknolojisi kullanılarak ayarlanabiliyor. London Bench tek bir dokunuşla kişisel bir çalışma masasından, toplantı masasına dönüşerek çok amaçlı kullanıma olanak sağlarken; Mila, Ela ve Claire bekleme salonları, lobiler ve çalışma alanlarına yumuşak bir dokunuş getiriyor.

Y KUŞAĞI OFİSLERİN YAPISINI DEĞİŞTİRİYOR

Gerektiğinde yalnız kalıp yoğunlaşmanın, gerektiğinde ise iş arkadaşları ile iletişime girerek, hızlı fikir alışverişlerinde bulunmanın, iş verimini artırıcı çok önemli etkenler olduğunun altını çizen Sinici "Günümüzün en önemli çözüm bekleyen sorunlarından biri farklı jenerasyonlar için ofislerde sunulan farklı ve kişiselleştirilmiş çözümler. Özellikle Y kuşağının daha bireysel olan kişiliği, özgürlük ve kendi seçimlerini yapma arzusunu göz ardı eden ofislerin verimliliği bugün çokça tartışılıyor. Günümüz iş dünyasında çalışma hayatı insanların nereye gittiğinin öneminin azaldığı, daha çok ne yaptıklarının öneminin arttığı bir eğilim gösteriyor. Nurus olarak tüm bu sorunlar için daha özgür ürünlerle günümüzün ihtiyaçlarını karşılayan çözümleri dünyaya sunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. İş hayatında trendleri izlemenin rasyonel olduğunu vurgulayan Sinici, "Ancak biz bunun uyarlayıcı markalar için uygun olduğunu düşünüyoruz. Nurus'ta biz zihni uyandırarak, ruha ilham vererek, insanların kalbine dokunarak talep yaratmanın heyecanını yaşıyoruz. Üstelik talep yaratmanın sistematik ve sürekli olarak ihtiyaçları aramaktan geçtiğini biliyoruz" diye konuştu.

RED DOT'TAN IF PRODUCT DESIGN'A 50'Yİ AŞKIN ÖDÜLE SAHİP

Red Dot Product Design Award'ı ve Design Management Europe'u Türkiye'ye ilk kez getiren, IF Product Design ve GOOD Design'ı Türkiye'de mobilya sektöründe ilk kez kazanan Nurus, içinde German Design Award'ın da olduğu 50'yi aşkın tasarım ödülüne sahip. Marka ve tasarımda disiplinlerarası bilgi transferi sağlayan German Design Council'a Türkiye'den ilk ve tek marka olarak davet edilen Nurus, bu üyelikle geleceği şekillendiren 173 dünya markası arasında bulunuyor. Gelecekteki çalışma yöntemlerini araştıran ve kritik başarı faktörlerini belirleyen bir kuruluş olan Fraunhofer IAO Research Network Off ice 21® içinde de bulunan Nurus, aynı zamanda orijinal tasarımları destekleyen Be Original Americas'ın üyesi. 16 milyondan fazla mimarın, iç mimarın ve tasarım meraklısının takip ettiği Architonic Top 200 Markaları Listesi'nde de yer alan Nurus, kreatif endüstrideki çalışmalarına büyük kararlılıkla devam ediyor. Mekanların önemli olduğu bugünün dünyasında Nurus, benzersiz tasarımlar arayan bireyler için çalışma alanlarını ve yaşam alanlarını yeniden tanımlarken, hızlı ve ihtiyaca uygun çözümler sunuyor. Nurus, hem sosyalleşmeyi etkinleştirip hiyerarşiyi azaltmayı hem de motivasyonu artırarak farklı kuşakları bir araya getirip yaratıcılığı desteklemeyi hedefl iyor. Son teknolojiye entegre tasarım ve ürünleri ile kullanıcıları destekleyen Nurus, ürünlerine özel 'Nurus Links' ile mobilya ve elektronik eşyalar arasında bağ kuruyor; günlük operasyonlara hız ve kolaylık getiriyor. Mekanların sosyalleşmesi, sürekli ve kesintisiz bilgi transferinin önünü açıyor. Nurus, yenilikçi fikirleri ile çalışma alanlarında yeni bir atmosfer oluşturuyor.