Türk girişimci dijital haritasıyla ses getirdi!

Çok sık seyahat eden Yeşer Sarıyıldız'ın kendi ihtiyacından doğan girişimi dünyanın dilinde. Japonya'da ve Portekiz'de gazetelere haber olan LifePinner, seyahatlerinizi dijital harita üzerinde işaretleyebildiğiniz bir mobil uygulama.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Girişimcilikte güzel fikirlerin bir çoğu ihtiyaçtan doğuyor. Lifepinner da böyle ihtiyaçtan doğan bir girişim. Çok sık seyahat eden kadın girişimci Yeşer Sarıyıldız, gittiği seyahatlerin düzgün bir kaydını tutmak, harita üzerinde görmek, istatistikler elde etmek istediği sırada bu fikir doğuyor. Basit ve kullanıcı dostu arayüzlü uygulama bulmak için uzun araştırmalar yapan Sarıyıldız, bulamayınca kendi yapmaya karar veriyor ve ekibi topluyor.

Merkezi Amsterdam'da olan Lifepinner, beş ortaklı bir girişim. Yeşer Sarıyıldız, ilk etapta ekibin fazla olduğu düşünülse de herkes kendi alanında en az 10 yıllık deneyime sahip olduğundan birbirlerini tamamladıklarını ifade ediyor. LifePinner, gittiğiniz şehirleri pinleyip seyahat haritanızı ve kişisel seyahat infografiğinizi oluşturduğunuz bir mobil uygulama. Bunun yanında her şehir için fotoğraf ve notlarınızı da ekleyip mikro seyahat blogunuzu yaratabiliyorsunuz. Böylece birileri gittiğiniz bir yerle ilgili tavsiye istediğinde, tek tek yazmak yerine web sitesine giriş yapıp şehir rehberinizi link olarak gönderebilirsiniz.

2016 ylının Kasımında IOS uygulamasıyla hayata geçen LifePinner, Mart 2017'de Android uygulmasını kullanıcılara sunmuş. Şu anda ise Lifepinner'ın 45 farklı ülkeden 15 binin üzerinde aktif kullanıcısı var. Sarıyıldız, pazarlama bütçesi harcamadıklarını, kullanıcıların birbirine önermesi ile büyüdüklerini belirtiyor. Örneğin bir Japon kullanıcı, Japonya'nın ünlü bir teknoloji sitesinde editörmüş ve röportaj yapmak istemiş. Sonraki haftalarda Japonya'dan çok fazla indirme almışlar. Japonların LifePinner'a gerçekten bayıldıklarını kaydeden Sarıyıldız, "Tabii Japonya'dan da önce Türkiye ve Amerika geliyor" diyor. Dünyada beklemedikleri ilgiyle karşılaştıklarını kaydeden Sarıyıldız, Portekiz'de de tam sayfa haberlerinin yayınlandığını ekliyor.

Bu aralar LifePinner üyeleri için bir bağlılık programı üzerinde çalıştıklarını kaydeden Sarıyıldız, Hollanda, Şili, Amerika, Japonya, Türkiye, Portekiz, Rusya gibi birçok ülkede, birçok şirket ile işbirlikleri geliştirdiklerini ifade ediyor. Mobil bir ürününüzün olmasının en iyi tarafı, datanızı anlık olarak analiz edebiliyor oluşunuz." diyen Sarıyıldız, bunu şöyle açıklıyor: "Örneğin, bir haberin ya da influencer'ın etkisini eş zamanlı doğru bir şekilde ölçebiliyorsunuz ve bu mükemmel bir şey. Biz ilk günden beri datamızı sürekli takipteyiz ve kullanıcılarımızla birebir iletişime geçiyoruz. Çok şanslıyız ki, bizi çok sahiplendiler ve beraber yeni fikirler geliştiriyoruz. Hem kullanıcılarımızdan aldığımız geribildirimler ve önerileri, hem kendi deneyimlerimizi ve sektörel bakış açımızı hem de potansiyel kullanıcılarımızın taleplerini belirledik ve yeni versiyonu projelendirdik. Şu anda tüm tasarım süreci bitti, yazılım sürecine geçmek üzere ekip oluşturuyoruz. 2018'de yeni versiyonu yayına alıp büyüme sürecini hızlandırmak istiyoruz. Bu ay satış ve yeni versiyonun ön satışlarına başlıyoruz."

Türk kullanıcılar istedi yeni özellik ekliyor

Türk kullanıcılarla yabancı kullanıcıların arasında çok fark olduğunun altını çizen Sarıyıldız, şöyle anlatıyor: "Kullanıcılarımızla birebir yazışıyoruz, öneriler alıyoruz. Türklerden gelen taleplerin yüzde 99'u arkadaşını stalklama ve mesajlaşma üzerine. Tüm Türk kullanıcılarımıza merak etmeyin; o özellik de geliyor diyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir