Uygun fiyata bir dolu özellik

TEKNO ARENA: ALCATEL POP 4S

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Geçtiğimiz dönemde özellikle Türkiye’de yoğun bir pazarlama ve satış faaliyeti göstermemiş olsa da, Alcatel nihayet en yenilikçi ürünlerini Türkiye pazarına da sürmeye başladı. Alcatel Pop 4S ise bu yeni ürünler arasında orta sınıftaki en iddialı ürünlerinden biri.

Eğri oturup doğru konuşalım. Şu anda orta sınıf olarak bahsettiğimiz telefonların özellikleri, bundan birkaç yıl önce amiral gemisi olarak lanse edilen ürünlerden çok çok daha iyi. Yani Alcatel Pop 4S eğer 2014 yılında piyasaya sunulsaydı muhtemelen orta segmentte değil, üst sınıf bir akıllı telefon olarak değerlendirilmiş olacaktı. Peki son 2 yılda tüketicinin beklentileri ya da işletim sistemlerinin sınırları çok mu değişti? Bu sorunun cevabı, kullanım alışkanlıkları ile ilgili elbette. Ama Pop 4S’in özelliklerine göz attığımızda hiç de yabana atılacak bir cihaz gibi durmuyor. Öncelikle 5.5 inçlik tam HD, yani 1080p çözünürlüğü olan IPS ekrana sahip. Arka tarafta 13 megapiksellik, ön tarafta ise 5 megapiksellik kamera bulunuyor. 2 GB hafızaya sahip olan Pop 4S’in depolaması ise 16 GB. Bu rakam artan işletim sistemi boyutları yüzünden yetersiz gelebilir. Ancak SD kart desteği sayesinde fotoğrafl arınız ve müzikleriniz için 64 GB’lık ekstra bir depolama alanına kavuşuyorsunuz.

Pop 4S’de dikkatimi çeken en önemli husus, birçok üst segment telefondaki özelliğin verilmiş olması. Örneğin ön taraftaki fiziksel tuş, yalnızca siz ana ekrana geri götürmekle kalmıyor aynı zamanda başarılı çalışan bir parmak izi okuyucu. Ödeme sistemlerini ve aygıt eşleştirmeyi kolayca kullanabilmek için NFC desteği var. Bu segmentte telefon satın aldığınızda muhtemelen VR gözlükleri kullanamazsınız. Pop 4S sahip olduğu Gyro ve Acceloremeter desteği sayesinde VR dünyasını keşfetmenize imkân veriyor.

Kişiselleştir

Alcatel Pop 4S’in arka kapağı çıkabiliyor. E ne var bunda diyeceksiniz? Şöyle ki, bu kapak yerine farklı alternatifl eri takarak cihazınızı özelleştirmeniz mümkün. Herkese ve her ruh haline uygun farklı alternatifl er var. Kapağın altında 2960 miliamperlik bir batarya bulunuyor. Yine bu batarya da değiştirilebiliyor. İster yedek batarya kullanın, isterseniz zamanla tükenen ömürler için değişim yapın. İyi haber şu ki Pop 4S aynı zamanda hızlı şarj özelliğini de barındırıyor. Bu sayede pilinizi kısa sürede %80’e kadar doldurabiliyorsunuz.

Alcatel Pop 4S, 1099 TL fiyatı ile aynı sınıftaki birçok telefondan öne çıkıyor.