Yerli markada güçlü oyuncu

Kaan A1, 5 inç ekranı HD (1280 x 720 piksel) çözünürlüğe sahip. Orta segment ürünlerde tüketiciler farklı ekran boyutu tercihi yapmaya başladılar. Kimisi uygun rakamlarla 5.5 ve hatta 6 inç boyut ararken, eli küçük olanlar ve büyük telefonu cebine sığdıramayanlar için 5 inç ideal bir ebat.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Yerli marka ürünlerde bu güne kadar birçok firma farklı girişimlerde bulundu. Bu markalardan bazıları artık piyasada yok. Ancak geçmişinde teknoloji ve iletişim olan şirkletlerin bu sektörde kalması ve hayatını devam ettirmesi mümkün oluyor. Bu anlamada 1989 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Başarı’nın geçtiğimiz sene yaptığı yerel telefon markası girişimini önemli buluyoruz.

Başarı, geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü Kaan N1 modelinden sonra bu sene de A1 modeli ile karşımıza çıkıyor. Yeni model yüksek teknik özellikleri ve rekabetçi fiyatı ile dikkati çekiyor.

Güçlü özellikler

Kaan A1, 5 inç ekranı HD (1280 x 720 piksel) çözünürlüğe sahip. Orta segment ürünlerde tüketiciler farklı ekran boyutu tercihi yapmaya başladılar. Kimisi uygun rakamlarla 5.5 ve hatta 6 inç boyut ararken, eli küçük olanlar ve büyük telefonu cebine sığdıramayanlar için 5 inç ideal bir ebat. Kaan A1’in HD IPS ekranı yeterli aydınlatma ve keskinlik sunuyor. Bu ekranı kaplayan Dragontrail Glass, sektördeki bu alanda rekabeti de ortaya koyuyor. Japon cam üreticisi olan Asahi Glass Co tarafından üretilen bu camlar, ince, hafif ve darbeye yüksek dayanımları ile tanınıyorlar. Bu sayede ürünler hem ince hem de dayanıklı hale getirilebiliyor. Kaan A1 içerisinde 2 GB hafıza ve 16 GB depolama alanı bulunuyor. MicroSD kart yuvası sayesinde depolama alanı 32 GB’a kadar artırılabiliyor. Dört çekirdekli 64bit ARM Cortex A53 MediaTek MT6737 işlemci 1.3 Ghz hızında çalışıyor. Günümüzdeki birçok uygulama için bu işlemci fazlasıyla iş görüyor.

Yeni telefonun önünde 5 Megapiksellik bir selfie kamerası var. Arka tarafında ise 13 megapiksellik bir kamera var. Arka kameranın f/2.0 değeri, hızlı odaklanması, çift tonlu flaşı ve HDR yetenekleri sayesinde fotoğraflar düşük ışıklarda bile keskin ve canlı renklerden oluşuyor. Arka kamerada bulunan sarsıntı önleyici sayesinde daha düzgün ve akıcı videolar çekebiliyorsunuz.

Kaan A1 işletim sistemi olarak Android 7.0 Nougat ile birlikte geliyor. Telefonun ön kısmında fiziksel bir home tuşu bulunmuyor. Bunun yerine tüm tuşlar dokunmatik olarak geliyor. Arka kısmında ise parmak izi okuyucu var. Tam işaret parmağına denk gelen bu okuyucu sayesinde telefon kilidini otomatik olarak açabildiğiniz gibi selfi, video veya müzik uygulamalarına hızlı erişim de sağlamış oluyorsunuz.

Platin, altın, toz pembe renk seçenekleri ile piyasaya sürülen Kaan A1 orta segmente fiyatı makul bir ürün arayanlar için ideal bir seçim olabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir