Zuppin sektörde yabancı tekelini kırmayı hedefliyor

İki yıl önce İstanbul Teknik Üniversitesi Çekirdek Girişimi olarak hayata geçirilen Zuppin, bugün global rakiplerine rağmen akıllı ulaşım ağı pazarından pay almak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENDER YAZICI

İSTANBUL - Yüzde yüz yerli girişimcilik ve mühendislik imkanlarıyla faaliyete geçen akıllı ulaşım ağı sistemi mobil uygulaması Zuppin, iki yıl önce İTÜ Çekirdek Girişimi idi. Şu anda 2 bin aracın sisteme dahil olduğu bir girişim... Uygulama; sadece vip araç değil; midibüs, minibüs ve otobüs araç kategorilerinde sektördeki rekabeti kızıştırmaya hazırlanıyor. Yapılan yazılımla korsan ve yasal olmayan girişimlere izin vermeyecek olan platform, Ulaştırma Bakanlığı tarafından 1 Kasım'da devreye alınacak U-ETDS sistemi ile de uyumlu çalışacak.

Akıllı ulaşım ağı uygulamaları sektöründe yabancı tekelini kırmak istediklerini anlatan Zuppin Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Adnan Değirmenci, “2 yıl önce İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek Girişimi olarak başladığımız bu yolda global rakiplerimize rağmen pazardan pay almak istiyoruz. Rakiplerimizin hizmete sunduğu aynı tip araçların yanında, 6 koltuklu zuppVip,16 koltuklu zuppMini, 31 koltuklu zuppMidi ve en fazla 54 koltuklu zuppBus seçenekleri de sunuyoruz” dedi.

Hedef kitlelerinin 4 ila 54 kişilik gruplar olduğunu belirten Adnan Değirmenci, "Ulaştırma Bakanlığı'ndan turizm taşıma belgesi almış şirketlerle ve hizmeti almak isteyen kullanıcıları bir araya getiren bir platformuz. Bu süreçte kullanıcı ile şirket arasında online sözleşme tamamen yasal bir şekilde uygulama üzerinden yapılıyor. Böylelikle her iki taraf mevzuata uygun sözleşmeli yolculuk yapıyor" bilgisini verdi.

Sisteme kayıt olmak isteyen sürücülerin gerekli belgeleri uygulamaya yüklemesi gerektiğinin altını çizen Adnan Değirmenci, “Sürücüden, sisteme kayıt olması için turizm taşıma belgesinin yanında SRC belgesi, ehliyeti ve sabıka kaydını uygulamaya yüklemesini istiyoruz” diye konuştu. Bugün bu süreçleri tamamlamış 2 binin üzerinde sürücü ile birlikte faaliyette olduklarını söyleyen Değirmenci, “600'e yakın araca eksikleri olduğu için çalışma onayı vermedik. Bu eksik belgeleri tamamlamazlarsa çalışamayacaklarını bildirdik. Bu süreci tamamlandıktan sonra ciddi bir ulaşım ağına ulaşmış olacağız” dedi.

Kullanıcının çeşitli seçeneklere sahip olduğunu vurgulayan Değirmenci şu şekilde devam etti: “Kullanıcı, araç sahibinin varsa bildiği dilleri, aracın fotoğraflarını, özelliklerini ve verilen puanlamayı görebiliyor. Ayrıca güzergahını belirledikten sonra ister araca çağrı yapabiliyor veya 3 saat ve sonrası için talebini yazarak sürücüden teklif isteyebiliyor, pazarlık yapabiliyor, yolculuğunu nakit yada kredi kartıyla ödeyebiliyor.”
Sadece hizmet alanı değil, hizmeti veren tarafı da korumak için bazı uygulamalar geliştirdiklerini bildiren Adnan Değirmenci, hem kullanıcının hem de şoförün T.C vatandaşlık numarasını sisteme tanımlamak zorunda olduğunu kaydetti .

U-ETDS sistemi ile entegre çalışıyor

Geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklanan güvenliği sağlamak amacıyla her türlü yolcu ve yük taşımasını kontrol altına alacak Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'nin (U-ETDS) Zuppin aplikasyonu ile entegre çalışacağını söyleyen Adnan Değirmenci, “Sistem 1 Kasım 2018 yılında devreye girecek. Rakiplerimizden diğer önemli avantajımız da bu. Yolcu ve yük taşımacılığının güvenlik sorununu ortadan kaldıracak bu sistem ile birlikte Bakanlık, istedikleri an verilerimize ulaşabilecek” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz uzun vadede global bir firma olmak"

İlk etapta Türkiye organizasyonunda kalıcı olmayı hedeflediklerinin altını çizen Adnan Değirmenci, "Neden biz de diğer global markalar gibi yerli ve milli bir ulaşım markası olarak yurt dışından ülkemize döviz kazandırmayalım?" diyerek bunun için uzun vadeli hedeflerinin Ortadoğu ve Avrupa pazarında yer edinmek olduğunu belirtti. Dubai, Kuveyt, Fransa gibi ülkelerden şimdiden kendileriyle iletişime geçtiklerini söyleyen Değirmenci, ayrıca başka ülkelerden de bu uygulama için talep geldiğini ifade etti.

Bu tarz bir uygulamanın doğayla dost olduğunu belirten Adnan Değirmenci nedenleri şu şekilde sıraladı: “Bütün hukuksal yazışmalar ve sözleşmeler elektronik ortamda yapılıyor. Verilerimiz güvenli bulut sisteminde bulunuyor. Yani kağıt israfı yapmıyoruz. Sistemimize katılan araçlar iş bulmak için dolaşmak zorunda kalmıyor. Böylelikle hem trafik hafiflemiş oluyor, hem de karbon salınımı azalıyor.”

Teknofest'te sunumu yapıldı

Yerli girişimlerin tanıtıldığı Teknofest'e de katıldıklarını ifade eden Değirmenci, “Tanıtım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyoruz. Sunum için festivale davet edildik. Zuppin, festivaldeki 100 Türk girişiminden biriydi ve İngilizce olarak sunumumuzu gerçekleştirdik” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir