Ehlikeyf'in lezzetli hayat notları…

Armada teknesi ile ay ışığı; Bijou'dan paella; BTA'dan yeni konsept; Gelos'ta Akdeniz ruhu; Jumbo Wave kahvaltı takımı; Özsüt Bakü'de; Paşabahçe, Çin'de; Anadolu tatlıları Seraf'ta; Shangri-La Bosphorus'ta Gaziantep mutfağı; Wish More İstanbul açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

    

Armada gezi teknesi ile ay ışığında İstanbul

Armada Otel'in özel gezi teknesi, bu yazın son dolunayı olan 18 Ağustos Perşembe gecesi, "Dolunayda Boğaziçi ve Haliç" turuna çıkıyor. Armada Gezi Teknesi'nin saat 19.30'da Ahırkapı İskelesi'nden demir almasıyla başlayacak gezi, kısa bir Boğaz turundan sonra Haliç'in tarihi yapı ve semtlerinin ay ışığı altında keşfiyle sürecek ve saat 22.00'de yine Ahırkapı İskelesi'nde son bulacak. Katılımcılara, tur boyunca Armada mutfağında hazırlanmış soğuk ve sıcak kanapeler, meyve, kuruyemiş ve her çeşit içecek sunulacak.

Tur güzergâhı

Kız Kulesi'nden Boğaziçi Köprüsü'ne kadar yapılacak kısa Boğaz turundan sonra Unkapanı, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Eyüp, Kağıthane, Sütlüce, Hasköy, Kasımpasa, Galata, Eminönü, Ahırkapı İskelesi. 

Güzergâh üzerindeki önemli yapı ve yerler

Galata Köprüsü, Rüstempasa Camii, Beyazıt Kulesi, Süleymaniye, Cibali, Eski Sigara Fabrikası, Yavuz Sultan Selim Camii, Fener, Patrikhane, Kırmızı Mektep, Demir Kilise, Balat, Sinagoglar, Ayvansaray, Surlar, Feshane, Eyüp, Piyer Loti Kahvesi, Eski Mezbaha, Rahmi Koç Müzesi, Tersane, Arap Camii, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya.

bijou-001.jpg

Bijou'dan Valencia usulü deniz ürünlü paella

Boğazın butik oteli "Hotel Les Ottomans"ın rıhtımı üzerinde yer alan Bijou, farklı tatlar sunmayı amaçlıyor. Mönüsünde Akdeniz mutfağının balık ve deniz ürünlerinden lezzetlerinin yer aldığı Bijou, İspanyolların ünlü yemeklerinden Valencia usulü deniz ürünlü paellayı misafirlerinin beğenisine sunmaya başladı. 

Paella, pirinç ve orjinal İspanyol Safran'ının  dışında karides, kalamar, kum midyesi  gibi günlük tedarik edilen deniz ürünleri,  günün balığı, renkli biberler  ve chorizo ile hazırlanıyor  ve bir porsiyonu, 2 kişi paylaşabiliyor.

bta.jpg

BTA'dan yepyeni bir konsept: Flavour Market

BTA'nın yeni konsept mekânı Flavour Market, Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde hizmete açıldı. Farklı damak tatlarına hitap eden birçok seçeneği içinde barındıran mekân, sokak konseptinde tasarlanmış. Bazı yiyecek ve içeceklerin el arabalarında satıldığı Flavour Market, sokağın özgür ruhunu havaalanına yansıtmayı hedefliyor.

Flavour Market'in ızgara kısmında kasap dolabından seçilen etler pişirtilebiliyor. Mekânda lokum ve baklava, kadayıf, şöbiyet gibi geleneksel tatlıların yer aldığı bir bölüm; zeytinyağı, reçel, salça gibi ürünlerle birlikte Bodrum'a özel ürünlerin satıldığı bir alan da yer alıyor. 

BTA Başkanı Saadettin Cesur

BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, "BTA olarak önceliğimiz her zaman misafirlerimiz. Onların tüm beklentilerine cevap verebilmek bizim için çok önemli. Bu modern konsepti de yolcularımızı uçuş öncesinde havalimanı ortamından biraz da olsa uzaklaştırabilmek ve daha keyifli zaman geçirmelerini sağlayabilmek için oluşturduk. Flavour Market ile misafirlerin özgürce dolaşıp her köşesinde yeni lezzetleri keşfedebilecekleri, yeme içmenin yanı sıra oturma, dinlenme alanlarıyla da farklı alternatifler sunan bir mekân tasarlamak istedik. Önümüzdeki günlerde bu özel konsepti başka havalimanlarına da taşımayı planlıyoruz" dedi. 

gelos.jpg

Kaş'taki Gelos, Akdeniz ruhunu yansıtmayı hedefliyor

Anadolu'nun dört bir yanından özel olarak getirilen ürünler Akdeniz mutfağının tatları ile Gelos'ta buluşuyor... Gelos'un hikâyesi 2015'de Kaş'ta biri avukat Hazal Işık diğeri ise iç mimar olan Özlem Erkaya adlı iki kadın ortağın girişimi ile başlıyor. İstanbul'da kurumsal hayatı yaşadıkları dönemde tatil fırsatlarını seyahat edip yeni mutfakları keşfederek değerlendiren ikili," bambaşka planlar içindeyken, hayat bizi bir şekilde Gelos'un bu güzel terasına getirdi" diyor.

29 Ekim'e kadar her gün 19.00 - 01.00 saatleri arası hizmet verecek olan Gelos mönüsünün temelinde 

Akdeniz mutfağı yer alıyor. Vejeteryan ve veganlara hitap edildiği kadar deniz mahsullerinde de oldukça iddialılar. Mezelerinde ise Akdeniz ve Ege'nin sürpriz tatları, yöresel lezzetlerle birlikte Anadolu'nun dört bir yanından özel olarak getirilen ürünlerle harmanlanıp misafirlerine sunuluyor.

Öne çıkan lezzetleri arasında deniz mahsüllü Gelos köfte, güveçte beğendili ahtapot, kâğıtta levrek, teriyaki soslu somon ızgara yer alırken mezelerinde ise levrekli kuru domates dolması, tapenade, enginar diblesi, seviçe, midyeli pilaki, kabak çiçeği dolması, mor sultan, ficinaki ve pırasa borani bulunuyor.

jumbo-001.jpg

Jumbo Wave kahvaltı takımı

Jumbo, bone malzemeden üretilen Wave kahvaltı takımı ile tamamlayıcısı Spice baharat setini satışa sundu. 6 kişilik kahvaltı takımı 40 parçadan oluşuyor. İçeriğinde ise pasta ve servis tabakları, fincan, yumurtalık, kayık tabak, demlik, sütlük, şekerlik, peçetelik, tuzluk ve biberlik bulunuyor. Spice baharat setinde ise 3 adet büyük ve 4 adet küçük boy baharatlık yer alıyor. 

ozsut-001.jpg

Özsüt lezzetleri bir kez daha Bakü'de

78 yıldır tatlıseverlere hizmet veren Özsüt, yurt dışı yatırımları doğrultusunda, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki ilk mağazasını 2014 yılında açmıştı. Geleneksel lezzetleri Bakülüler tarafından sevilen firma, burada bir mağaza daha açtı. Yeni Özsüt, eğlence ve gösteri merkezlerinin bulunduğu, Bakü'nün trafiğe kapalı ve yaya yoğunluğunun en fazla olduğu caddesinde.

pasabahce-001.jpg

Paşabahçe, Çin'de züccaciye sektörüyle buluştu

Paşabahçe, züccaciye sektöründeki dünyanın önde gelen firmalarını şirketlerin satın alma sorumlularıyla buluşturan China Daily Use Articles Trade Fuarı'nda 54 metrekarelik standıyla yer aldı.

Paşabahçe'nin en yeni ürünlerini görücüye çıkardığı fuarda saklama kapları, kadehler, ayaksız bardaklar ve Borcam çeşitleri ziyaretçilere sunuldu. Shanghai New International Expo bu sene 110'uncu kez düzenlenen fuara 901 firma katıldı.

seraf-001.jpg

Anadolu tatlıları Seraf'ta

Seraf Restaurant Mahmutbey'deki mekânında Anadolu mutfağının geleneksel lezzeti "irmik helvası"nı, yöresel tatlı denildiğinde akla ilk gelenlerden, bayram sofralarının vazgeçilmez tatlısı "Gaziantep baklavası"nı (Gaziantep'ten getirterek), şeker kullanılmadan yapılan "hurma tatlısı"nı, ve "yoğurt dondurması"nı özgün tarifleriyle tatlıseverlere sunuyor. 

shangri.jpg

Shangri-La Bosphorus'ta Gaziantep mutfağı

Shangri-La Bosphorus, İstanbul; gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in dünyaca ünlü mutfağını 24 Eylül – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul'a taşıyor. 

Yaklaşık 500 farklı yemek türünü içinde barındıran lezzetlerin sunulduğu Gaziantep Mutfağı, Shangri-La Bosphorus, İstanbul'un ödüllü Executive Şefi Olivier Pistre'nin Fransız dokunuşları ve Gaziantepli şefler M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çitçi'nin hazırladığı özel mönü ile Gaziantep Yemek Festivali IST TOO'da sunulacak.

Gaziantep Yemek Festivali, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılacağı özel bir davet ile başlayacak. Festivalde iki hafta boyunca, katmerden kebap çeşitlerine, baklavadan çorbalara ve daha pek çok yöresel lezzet sunulurken Antep usulü şerbet ve menengiç kahvesi mönünün vazgeçilmezleri arasında yer alacak.

wishmore.jpg

Wish More Hotel İstanbul açıldı

Wish More Hotel İstanbul "Misafir etme tutkusuyla daima" sloganıyla Bayrampaşa'da hizmete açıldı. 120 milyon TL'lik yatırım yapılan Wish More Hotel İstanbul; 198 odası, Fitness & SPA salonu, konsept restoranı, balo ve toplantı salonlarıyla misafirlerini ağırlamaya başladı. Forum İstanbul AVM'nin hemen yanında bulunan otelin, toplu taşıma olanakları ile merkezlere kolay ve hızlı ulaşım imkânı bulunuyor.

Yastık mönüsü, flat screen led televizyonları, su ve alkolsüz içeceklerin ücretsiz sunulduğu mini barı bulunan odalarda, king ya da twin yatak alternatiflerinden birini seçmek ya da aile konaklamalarında oda birleştirmeleri yapmak mümkün.