Grundig de destekliyor: 1,3 milyar ton gıda çöpe gitmesin!

Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Bottura'nın kâr amacı gütmeyen organizasyonu Food for Soul ile Grundig'i bir araya getiren proje, global gıda israfına yönelik farkındalık yaratmayı ve mutfakta israfın nasıl önleneceği konusunda toplumu bilinçlendiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya kaynaklarının verimli kullanımına büyük önem veren Arçelik A.Ş.'nin üst segment markası Grundig, gıda israfını global ölçekte azaltacak projelere öncülük ediyor. Araştırmalara göre her yıl yenebilir durumda olan ortalama 1,3 milyar ton gıda çöpe gidiyor. "Respect For Food – Gıda"ya Saygı' felsefesini benimseyen Grundig, sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekiyor. Grundig, gıdaların daha uzun süre taze kalmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler tasarlıyor.

Bottura'nın projesi

Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Massimo Bottura'nın kâr amacı gütmeyen organizasyonu "Food for Soul ile Grundig"i bir araya getiren proje, global gıda israfına yönelik farkındalık yaratmayı ve mutfakta israfın nasıl önleneceği konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

İtalya dışındaki uluslararası ilk Food for Soul projesi olan "Refettorio Gastromotiva", Rio de Janeiro'da süren olimpiyatlarla birlikte faaliyetlerine başladı. Grundig'in sponsorluğu ile hayata geçen "Refettorio Gastromotiva", Rio 2016 Olimpiyat Komitesi'nin Sürdürülebilir Gıda İnsiyatifi'nin bir parçası. "Refettorio Gastromotiva"da mutfak, gıdaların ömrünü uzatan en yüksek kalitede yenilikçi Grundig ürünleri ile donatıldı.

        grundig2.jpg

Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Bulgurlu

Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, "Global bir sorun olan gıda israfına karşı çözümün bir parçası olmak için adım atıyoruz. Bu benzersiz projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Grundig ve Food for Soul arasındaki sinerji, daha az israf ve daha fazla ihtiyaç sahibini doyurma konusunda gıdaya duyulan saygı üzerine kurulmuş durumda" dedi.

Massimo Bottura ve önde gelen diğer uluslararası şeflerin mutfağa gireceği proje, David Hertz tarafından kurulan ve sosyal güvencesi olmayan insanların hayatını dönüştürmeyi amaçlayan Brezilyalı Gastromotiva kuruluşuyla birlikte hayata geçti.

19 bin öğün

Şefler, Rio'da ihtiyaç fazlası yiyeceklerle lezzetli ve besleyici yemekler pişirecek. Dünya çapındaki 205 farklı ülkeden gelen 10 bin 500 atlet, spor etkinlikleri sırasında 14 milyon öğün tüketecek; bu da birkaç ton kullanılabilir gıdanın artacağı anlamına geliyor. "Refettorio Gastromotiva", 12 tondan fazla gıda ile ihtiyaç sahipleri için toplamda 19 bin öğün (günde 120 öğün) çıkaracak.

Etkinliklerle destekleniyor

Mutfak, Rio de Janeiro Belediyesi tarafından tahsis edilen, Rua da Lapa 108'de bulunan bir alan üzerine inşa edildi. Sanatçı Vik Muniz, tasarımcı Campana Kardeşler ve aydınlatma tasarımcısı Maneco Quinderé gibi ödül sahibi Brezilyalı kreatörler, hem iç mekânı hem de mobilyaları hiçbir maddi karşılık beklemeden tasarladılar ve Metro Architecture da bina projesini yönetti. 

"Refettorio Gastromotiva", hem bedeni hem de ruhu beslemeye yönelik olarak, gıdalar ve sosyal projeler için de bir merkez. Aileler, aşçılar ve okul yöneticileri için beslenme ve sağlıklı yemeye yönelik çalıştayların yanı sıra yiyeceklerin verimli kullanımına ilişkin etkinlikler de düzenleniyor.