Kök boyadan bez bebeğe atölyeler meraklılarını bekliyor

Türkiye'de restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan "Heritage İstanbul" fuarı, 27-29 Nisan tarihleri arasında Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan "Heritage İstanbul" fuarı, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T. C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü desteği ile 27-29 Nisan tarihleri arasında Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da gerçekleştirilecek.

Üç gün boyunca düzenlenecek eş zamanlı konferanslarda ulusal ve uluslararası duayenleri, kurum temsilcilerini ve uzman akademisyenleri ağırlayacak etkinlik, atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapacak.

28 Nisan Cuma

Mardin Müzesi Kök Boya Atölyesi

Yok olmaya yüz tutmuş kültürel miraslarımızı tekrar canlandırmak için farklı projelere imza atan Mardin Müzesi, Heritage İstanbul 2017 kapsamında 28 Nisan Cuma günü Kök Boya Atölyesi düzenleyecek. 13.30 - 15.30 saatleri arasında sanatçı Filiz Sünnetçioğlu tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmasında ıhlamur, çam veya gürgen ağacından hazırlanmış tahta kalıplar ve bitkilerden elde edilen doğal kök boyalar ile geleneksel baskı sanatının incelikleri katılımcılarla paylaşılacak. Atölyeye katılım ücretsiz.

Yetişkinler İçin Bez Bebek Atölyesi

İstanbul Oyuncak Müzesi, Heritage İstanbul 2017 kapsamında 28 Nisan Cuma günü Yetişkinler İçin Bez Bebek Atölyesi düzenleyecek. Eğitmen Banu Kurt tarafından 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan atölye çalışmasına ücretsiz olarak katılarak oyuncak bebek yapımının inceliklerini öğrenmek mümkün.

29 Nisan Cumartesi

ÇEKÜL Renklerle Miras Suluboya Atölyesi  

ÇEKÜL Akademi, standında uzmanları ve sektörün uluslararası liderlerini ağırlayacak. Yüksek Mimar, Restorasyon Uzmanı A. Nüvit Bayar, restorasyon uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini, deneyim ve paylaşımlarını 29 Nisan Cumartesi günü üç ayrı seansta katılımcılar ile paylaşacak. ÇEKÜL Akademi standında ayrıca yüksek mimar Y. Metin Keskin yetişkinler için "Renklerle Miras Suluboya Atölyesi" düzenleyecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitim ve atölyeler ile ilgili ön kayıt gerekiyor.