Komşufırın'dan girişimcilere finansal yatırım ortaklığı

Bu yeni iş modeliyle birlikte ortalama 375 bin TL'lik yatırımla 80-100 m2'lik Komşufırın şubelerine yüzde 50 ortak olan girişimciler, Komşufırın'a yatırım finansmanı haricinde herhangi bir yatırım bedelinden sorumlu olmuyorlar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doruk Group Holding, yeni nesil fırıncılık markası Komşufırın, hayata geçireceği "Finansal Yatırım Ortaklığı" sistemiyle hem girişimcilerin ortalama 375 bin TL'lik yatırımla Komşufırın şubelerine yüzde 50 ortak olmasını sağlamayı hem de kısa süre içerisinde şube sayısını artırarak daha fazla kişinin Komşufırın lezzetleriyle buluşmasını hedefliyor.

Kuruluşunun 10. yılını kutlayan, 74 şubesinde her ay 1 milyon, yılda da 10 milyondan fazla müşteri ağırlayan Komşufırın, bilinen finansman modellerinden farklı bir yapı öneriyor.

Yüzde 50 ortaklık

Bu yeni iş modeliyle birlikte ortalama 375 bin TL'lik yatırımla 80-100 metrekarelik Komşufırın şubelerine yüzde 50 ortak olan girişimciler, Komşufırın'a yatırım finansmanı haricinde herhangi bir yatırım bedelinden sorumlu olmayacaklar.

Bu Finansal Yatırım Ortaklığı sisteminde Komşufırın ve FYO'lar oluşacak kârı da yarı yarıya paylaşırken 80-100 metrekarelik aylık 80 bin – 90 bin TL cirosu olan model fırın için tahmini kâr marjı yüzde 15-20 seviyesinde hesaplanıyor…

Lokasyonda söz sahibi

Bu ortaklık yapısında Komşufırın, fırınların günlük operasyonunu yürütüyor, ortaklarından ise yatırımın finansmanını üstlenmelerini bekliyor. Lokasyon dahil önemli her türlü kararda ortak söz sahibi olabiliyor Komşufırın ve FYO'lar, yatırımın geri dönüşünde de ortak oluyorlar. Yeni iş modeliyle birlikte 40 tane açılması planlanan yeni Komşufırın şubeleri için girişimciler, fyo@komsufirin.com.tr adresine mail atabiliyorlar. 

İlk etapta Ankara ve batısı 

FYO sisteminde ilk etapta Ankara ve batısında kalan bölge hedeflenmekle beraber uygun koşullarda Türkiye ve Türkiye dışı her yer uygun görülmekte. Aday FYO'larla beraber, aday lokasyonla ilgili Komşufırın Emlak Bölümü'nün hazırladığı Emlak Değerlendirme Raporu incelenip değerlendirmesi yapıldıktan sonra lokasyona karar verilecek.