Lezzetli hayat notları…

Ankara Bilkent Station'da 14-16 Ekim arası tatlı festivali düzenlenecek; Çiçek Bar'dan yeni mevsimde yeni dekorasyon, yeni mönü; Almanların Oktoberfest'i Cumartesi günü Riva's Club'ta yaşanacak; Wasa'dan glutensiz gevrek ekmek…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Bilkent Station'da tatlı festivali

Ankara Bilkent Station'da düzenlenecek tatlı festivali 14-15-16 Ekim'de gerçekleştirilecek. Pastacılar, modern tatlılar, şekerciler, çikolatacılar, butik pastacılar, şerbetçiler, gastro şovlar, tarifler, atölyeler ve müzik… Tatlı festivaline şef Eyüp Kemal Sevinç, Emrah Köksal Sezgin, Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımı'nda pasta şefliği yapan Melike Bahçeci ve Türkiye Barmenler Derneği Başkanı Tolga Germiyanoğlu da katılacaklar. Festivalde diyetisyen Elvan Odabaşı da "diyet tatlılar" konulu atölye çalışması yapacak.

Tatlı festivaline katılacak ziyaretçiler sadece tatlı atölyeleri, tatlı tarifleri ve tatlı şovlarıyla değil üç gün boyunca DJ performansları ve konserlerle de ağırlanacaklar…


Çiçek Bar'dan yeni mevsimde yeni dekorasyon, yeni mönü

Çiçek Bar sezona yeniliklerle başlıyor. Diğer adıyla "Sinema Sevenler Derneği", bu yıl misyonu gereği kültürel faaliyetlere de ağırlık verecek. Çiçek Bar, özellikle genç sanatçılar ve oyuncu adayları için duayen sanatçılarla düzenlenecek atölyelerden sanat söyleşileri ve sergilere dek tüm çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Kadrosuna şef Ahmet Yavuz'un katıldığı mekânda, ızgara köfte, pazı dolma, kuzu ciğer gibi bilinen lezzetlerin yanı sıra öğle ve akşam yemekleri için farklı mönüler de sunulacak. Cuma ve Cumartesi akşamları müzik yapılacak Çiçek'te hafta arası bir gün, film ve dizilerden tanınan "şarkı söylemeyi seven ünlülerle" sahne performansları da planlanıyor.

Almanların Oktoberfest'i Cumartesi, Riva's Club'ta

Ömerli'deki Riva's Club'ın 4 yıldır düzenlediği Oktoberfest bu yıl 8 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Konukların tercihlerine göre renk renk kostümlerle katıldığı ve gün boyu eğlencenin süreceği etkinlikte misafirler, Bavyera müzikleri eşliğinde ağırlanacak.

Festival için Almanya'dan özel getirilen Alman sosisleri, tercih edenlere Ege sosisleri, piliç çevirmeler, bretzel, Alman köy ekmeği, Almanların meşhur patates salatası (kartoffelsalat), sauerkraut, elmalı pay ve limitsiz içecek servis edilecek. Oktoberfest görüntüleri Bavyera müziği eşliğinde büyük ekrana verilecek. Gecenin ilerleyen saatlerinde DJ müziği ile geceye devam edilecek.

Riva's Club'ta gün boyu sürecek etkinlik sonrasında konaklamayı isteyen konuklar için bu imkân da bulunuyor.

Wasa'dan glutensiz gevrek ekmek

Wasa, ürün gamını genişletiyor. Glüten ve laktoz hassasiyeti olanlar ile glütensiz beslenmeyi tercih edenler için özel reçeteyle üretilen glütensiz gevrek ekmek Türkiye'de raflarda yerini aldı. 40 ülkede satılan Wasa, glütensiz gevrek ekmek ile çölyaklıların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Wasa glütensiz gevrek ekmek, 23 dilimlik 275 gramlık paketlerde satışa sunuluyor.