The Bodrum Cup'ta lezzetler de yarışacak

28. The Bodrum Cup, sadece yelken değil, yemek tutkunlarına da hitap edecek. 18 Ekim'deki Bodrum- Gümüşlük ve 21 Ekim'deki Leros-Yalıkavak etapları sırasında teknelerde ekipler "Mavi Yolculuk Mutfağı"na katkı amacıyla yemeklerini de yarıştıracaklar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

28. The Bodrum Cup, sadece yelken değil, yemek tutkunlarına da hitap edecek. 18 Ekim'deki Bodrum- Gümüşlük ve 21 Ekim'deki Leros-Yalıkavak etapları sırasında teknelerde ekipler "Mavi Yolculuk Mutfağı"na kültürel bir katkı amacıyla yemeklerini de yarıştıracaklar.

"Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması" 28. The Bodrum Cup'a katılan tüm yelkencilerin bireysel ya da grup olarak katılabilecekleri bir etkinlik. Bu yılki yemek yarışması önceki yıllardan daha farklı olarak iki aşamadan oluşuyor. Ana sponsoru Allium Villas olan yarışmanın ilk aşamasında dereceye giren beş aşçı final turunda yarışmaya hak kazanacak.

Aşçılar, belirlenen ana ürüne göre jüri üyelerine sunacakları tarifleri kendileri belirleyecek. Ön eleme turunda levrek balığı yemekleri yapılacak, finalde ise ahtapot yemekleri yarışacak. Ali Esad Göksel, Faruk Şüyün ve Mahmut Kaptan'ın yanı sıra sponsor Metro Cash & Carry'nin Gastronometro Bölüm Müdürü Maximilian J.W Thomae'nin yer aldığı final jürisi, içinde ahtapot olan tarifleri değerlendirecek.

Yarışmacılara levrek ve ahtapotlar Kılıç Holding tarafından temin edilecek. Yarışmanın diğer sponsorları da Gastronometro ve Studio Mutfaq. Yarışmanın 1. 2 ve 3'üncüsü Gastromutfak'tan hediye çeki kazanacak.