Türkiye'nin lezzetleri de EXPO 2016'da

57 ülkenin katılımıyla gerçekleşen EXPO 2016 Antalya, dünyanın 4 yanından farklı kültürleri bir araya getirirken, Türkiye'nin 7 bölgesine ait lezzetleri ise Restoranlar Sokağı'nda buluşturuyor. Restoranlar Sokağı, 11:00-02:00 arası hizmet veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

112 hektarlık alan üzerine kurulan Türkiye'nin ilk EXPO'su olma özelliğine sahip EXPO 2016 Antalya, ülkelerin botanik zenginliklerinin yanı sıra kültürlerini de ziyaretçilerle buluşturuyor. Ülkeler kendi pavyonlarında yöresel yemeklerini ziyaretçilere sunarken Türkiye'nin lezzetleri de EXPO Gölü yanında 5 bin 601 metrekare kapalı alana sahip Restoranlar Sokağı'nda lezzetseverleri bekliyor.

Yapım teknikleri ve yörelere göre değişen zengin süsleme ve bezemeleriyle Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesini temsilen inşa edilen evler, görsel zenginlikleriyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'ni temsilen Antalya Kaleiçi'nde bulunan Alp Paşa Konağı örnek alınarak inşa edilen Antalya Evi, yöreye özgü Antalya usulü tahinli piyaz ve Burdur Şiş ile öne çıkarken, tatlı menüsünde yer alan tahinli kabak ise beğeni topluyor. 

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'ni temsilen İstanbul Boğaziçi'ndeki Ethem Pertev Yalısı örnek alınarak yapılan restoranda ise et ağırlıklı bir mönü ziyaretçilere sunuluyor. 

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'ni temsilen yığma taş yapı olarak inşa edilen Bodrum evinde ise zeytinyağlılar ve balık ağırlıklı bir mönü yer alıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni temsil eden ve Diyarbakır'daki ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait ev örnek alınarak yapılan Diyarbakır Evi'nde ise yine bölgeye özgü kaburga dolması, kuzu tandır, sac tava, kavurma, içli pilav gibi yöresel lezzetler sunuluyor. 

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsilen Erzurum'un tipik mimari özelliklerini taşıyan Hanağası evi örnek alınarak yapılan restoran ise Erzurum'un meşhur cağ kebabıyla öne çıkıyor.

İç Anadolu Bölgesi

Restoranlar Sokağı'nda İç Anadolu Bölgesi'ni temsil eden Konya Evi'nde hizmet veren restoran ise yörenin en meşhur yemeklerinden oluşan bir mönüye sahip. Mevlana Diyarı Konya'nın arabaşı ve bamya çorbası, Konya tiriti, Konya fırın kebabı, etli ekmek, bıçak arası ve Mevlana pidesi de bu restoranın öne çıkan lezzetlerinden.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz Bölgesi'ni temsilen yapılan Trabzon'daki Memiş Ağa Konağı, Karadeniz mutfağının olmazsa olmazı mıhlama, Karadeniz kavurma, Karadeniz patlıcan tava ve silor mantısı olarak da bilinen Karadeniz mantısını misafirlerine sunuyor. Balık çeşitlerinin de yer aldığı Karadeniz mutfağında tatlı mönüsünde ise yine bölgeye has yufka kadayıf olarak da bilinen Karadeniz kadayıfı ikram ediliyor.

Restoranlar Sokağı EXPO'nun açık olduğu 11:00-02:00 saatleri arasında hizmet veriyor.  

expo3.jpg